artikel

Seminars en tours woensdag 9 november

Supply chain

De jaarlijkse beurs ICT & Logistiek is begin november weer voor twee dagen het kloppend hart van de logistieke sector. De ongeveer honderd exposanten bieden samen met het aanpalend seminardeel een bron van inspiratie voor wie op zoek is naar logistieke procesverbetering en intelligente systemen voor ondersteuning en monitoring. Op 9 en 10 november 2011 opent Jaarbeurs Utrecht haar deuren voor ICT & Logistiek.

   

VLM-najaarscongres: Virtualisatie in de keten

10.00 – 15.00 uur

Prins Clauszaal/foyer

Onder de kapstok ‘Virtualisatie in de keten’ organiseert VLM (Vereniging Logistiek Management) haar najaarscongres. Tijdens dit congres zullen retail, webwinkellogistiek en e-fulfillment een belangrijke rol spelen – dit komt onder meer tot uitdrukking in een presentatie van V&D over het nieuwe distributiecentrum.

 

Hoe mobiel is Nederland nu eigenlijk?

Spreker: dr. Walther Ploos van Amstel

10.30 – 11.15 uur

Theater Rood

Met transport staat alles stil… zo lijkt het soms. Door de economische crisis kwam er ogenschijnlijk even een adempauze in de groei van congestie. Maar als de economische groei weer aantrekt, dan lopen de logistieke netwerken in enkele jaren helemaal vol en vast. En wat blijft er dan over van Nederland als handelsland? Hoe houden we Nederland mobiel?

 

Hoe wordt mijn magazijn ‘best in class’?

Spreker: Arjen Lagerweij, EVO

10.30 – 11.15 uur

Theater Oranje

In deze sessie worden de kijk-,vergelijk- en verbeteracties besproken om het ‘best in class’ magazijn te worden. Uitgangspunt is de performance die de klant van u verlangt. Er wordt nader ingegaan op: benchmarking, continue verbeteren, business information, slimme optimalisering met automatisering (scanning/voice/pick with vision gekoppeld aan ERP of WMS)  en mechanisering. Tevens worden de subsidiemogelijkheden besproken.

 

Wat te doen met trends in ICT?

Sprekers: Henk van Heerde en Frank Bontekoe (Syntens)

11.30 – 12.15 uur

Theater Rood

Welke ontwikkelingen de business beïnvloeden is voor ieder bedrijf verschillend. De presentatie zoomt in op een aantal ICT trends van vandaag en morgen en hun relatie met het logistieke werkveld. Wanneer moet u daar met uw bedrijf op anticiperen? Welke ontwikkeling is interessant om meer mee te gaan doen? Hoe creëert u nieuwe business?

 

Fit for the Future in Food Logistics

Sprekers: Ron Kortleve (Vergeer Holland) en Jeroen van den Berg (consultant)

11.30 – 12.15 uur

Theater Oranje

De foodbranche stelt hoge eisen aan logistiek. Dat vereist uitgebreide softwareondersteuning. Het probleem is echter dat kaas een natuurproduct is dat voortdurend verandert door behandeling en rijping. Softwarepakketten vinden dat niet fijn. Wat moet je dan doen? Maatwerk? Processen rigoureus aanpassen en concessies doen? Nee hoor, standaardsoftware kan ook bij complexe processen werken.

 

Developing outsourced business relations

Spreker: Arjan van Vugt, Vendor Manager DHL

12.30 – 13.15 uur

Theater Oranje

In 2005 is de complete spare parts activiteit van Philips geoutsoured aan DHL: planning, warehousing, customer service, AR & AP. In de presentatie laat Arjan zien hoe Philips tegen outsourcing aankijkt, welke fasen van outsourcing zij onderscheiden en hoe zij hun klant tevreden krijgen en houden.

 

Hoe optimaliseer je voorraadbeheer?

Spreker: dr. Walther Ploos van Amstel

13.30 – 14.15 uur

Theater Rood

Werkkapitaal moet omlaag en cash-to-cash-cycles moeten korter. Logistiek moet daarom het werkkapitaal dat vastzit in voorraden verlagen. Maar lagere voorraden hebben direct effect op de leverbetrouwbaarheid. Hoe pak je nu voorraaadverbetering in de praktijk aan, zonder de servicegraad in gevaar te brengen?

 

Smart Customisation

Spreker: Hans Maassen, partner IPL

13.30 – 14.15 uur

Theater Oranje

Klantordergestuurd werken en leveren, maar toch met een gezonde winstmarge en een acceptabele levertijd is wat met Smart Customisation kan worden bereikt. De sleutel zit in de manier waarop het productportfolio in de markt wordt gezet, welke keuzemogelijkheden worden geboden en hoe de interne organisatie is ingericht.

 

Retourmanagement – wat doet u in 77 minuten?

Spreker: Ingmar Hensbergen van GS1 Nederland, samen met Intergamma

14.30 – 15.15 uur

Theater Rood

De retourenstroom is omslachtig, tijdrovend, fraudegevoelig en kostbaar. Het afhandelen van een retour kost de hele doe-het-zelf-sector gemiddeld 77 minuten. Wanneer aan elke retourzending slechts een minuut minder tijd wordt besteed, dan levert dit een besparing van maar liefst 4,5 manjaar op in de hele keten. Dus gebruik elektronische berichten en win gemiddeld een kwartier tijd op iedere retourafhandeling.

 

16th Annual Third Party Logistics Study

Spreker: Jasper van der Wulp, Capgemini

14.30 – 15.15 uur

Theater Oranje

Een presentatie over de bevindingen in deze studie, gebaseerd op onderzoek midden 2011. De focus in deze studie ligt op een drietal speciale onderwerpen die specifiek worden benadrukt: Logistiek van emerging markets, de unieke uitdagingen van de supply chain in de technologie sector en de implicaties van talentmanagement in de supply chain.

 

Innovatie in fleetmanagement en boordcomputer

Spreker: Bob Brattinga, accountmanager TomTom Business Solotions

14.30 – 15.15 uur

Theater Blauw

TomTom Business Solutions levert een betaalbaar, modulair en out of the box fleetmanagement boordcomputer systeem, die via webservices aan ieder softwarepakket (TMS/ERP) gekoppeld kan worden. Tijdens deze presentatie zullen naast de integratie mogelijkheden de volgende innovaties van aan bod komen: HD traffic file informatie, trucknavigatie, brandstofbesparing door rijstijlanalyse, reductie van de CO2 uitstoot en bevordering van rijveiligheid.

 

Waarom nu investeren in automatisering?

Spreker: Riccardo D‘ Andolfi, consultant TLN

15.30 – 16.15 uur

Theater Rood

Automatisering kan de bedrijfsvoering efficiënter maken. Met slimme investeringen kan de volgende investering worden betaald: automatiseren moet dus los staan van economische ontwikkelingen en sentiment. Waar het om gaat is dat de informatie uit de systemen fungeert als een barometer. De juiste koers varen op basis van de juiste informatie.

 

Nationaal Logistiek Informatienetwerk

Spreker: Paul Swaak, Director Strategy & Business Development van Portbase

15.30 – 16.15 uur

Theater Oranje

Hoe kan het Port Community System van Portbase een rol spelen als Nationaal Logistiek Informatienetwerk? Het NLI vormt de bron voor alle logistieke informatie-uitwisseling tussen bedrijfsleven en overheid en tussen bedrijfsleven onderling. Het NLI is onderdeel van een nieuwe open infrastructuur waarop ook anderen hun diensten kunnen aanbieden voor de logistieke sector.

 

Dagelijkse tours over de beurs

 

TMS tour

Tourleider: Transport en Logistiek Nederland (TLN)

10.30 – 11.15 uurstand A092

 

AutoID/RFID tours

Tourleider: AIM Nederland
11.30 – 12.15 uur – stand D111

 

Boorcomputers tour

Tourleider: Transport en Logistiek Nederland (TLN)

12.30 – 13.15 uurstand A092

 

AutoID/RFID tours

Tourleider: AIM Nederland

13.30 – 14.15 uur – stand D111

  

WMS tour

Tourleider: Transport en Logistiek Nederland (TLN)

14.30 – 15.15 uurstand A092

Reageer op dit artikel