artikel

Seminars en tours donderdag 10 november

Supply chain

De jaarlijkse beurs ICT & Logistiek is begin november weer voor twee dagen het kloppend hart van de logistieke sector. De ongeveer honderd exposanten bieden samen met het aanpalend seminardeel een bron van inspiratie voor wie op zoek is naar logistieke procesverbetering en intelligente systemen voor ondersteuning en monitoring. Op 9 en 10 november 2011 opent Jaarbeurs Utrecht haar deuren voor ICT & Logistiek.

Hoe wordt mijn magazijn ‘best in class’?

Spreker: Arjen Lagerweij, EVO

10.30 – 11.15 uur

Theater Oranje

In deze sessie worden de kijk-,vergelijk- en verbeteracties besproken om het ‘best in class’ magazijn te worden. Uitgangspunt is de performance die de klant van u verlangt. Er wordt nader ingegaan op: benchmarking, continue verbeteren, business information, slimme optimalisering met automatisering (scanning/voice/pick with vision gekoppeld aan ERP of WMS) en mechanisering. Tevens worden de subsidiemogelijkheden besproken.

  

Wat te doen met trends in ICT?

Sprekers: Henk van Heerde en Frank Bontekoe (Syntens)

11.30 – 12.15 uur

Theater Rood

Welke ontwikkelingen de business beïnvloeden is voor ieder bedrijf verschillend. De presentatie zoomt in op een aantal ICT trends van vandaag en morgen en hun relatie met het logistieke werkveld. Wanneer moet u daar met uw bedrijf op anticiperen? Welke ontwikkeling is interessant om meer mee te gaan doen? Hoe creëert u nieuwe business?

  

De uitdaging van weblogistiek

Sprekers: Hanny Kapelle (dc-manager Wehkamp.nl) en Jeroen van den Berg (consultant)

11.30 – 12.15 uur

Theater Oranje

Op afstand kopen heeft een grote impact op logistiek. Slimme warehousing wordt hierdoor een belangrijk concurrentiewapen. Bent u al een logistieke topper of valt er nog veel te verbeteren in uw warehouse? Wat zijn voor u de meest geschikte vervolgstappen? Is het tijd om te investeren in software of kunt u beter eerst eens de processen tegen het licht houden?

  

Ontwikkelingen op het gebied van ERP

Spreker: Rob Geilleit managing director IPL

13.30 – 14.15 uur

Theater Oranje

Hoe haalt u uit een ERP systeem wat er in zit? Een goed selectie- en implementatietraject is daarvoor cruciaal. In de presentatie wordt ingaan op het selectieproces en de valkuilen die zich voordoen. Randvoorwaarden voor een succesvol ERP-traject komen aan de orde, evenals marktontwikkelingen en relaties met andere systemen zoals PDM, CRM en WMS.

  

Door automatisering naar nearsourcing

Spreker: Lizethe Kluijtmans, sectormanager groothandel Rabobank

13.30 – 14.15 uur

Theater Rood

Lagere productiekosten wogen lange tijd op tegen hogere transport- en voorraadkosten. Gelukkig wordt nu steeds nadrukkelijker gekeken naar de efficiency van de totale keten. Vergaande automatisering maken ketens steeds transparanter en beter bestuurbaar. Om sneller in te kunnen spelen op nieuwe trends kan nearsourcing een uitstekende optie zijn.

   

Samen werken aan een efficiënte en snellere keten

Sprekers: Edward Heijnen (C1000) en Marco van der Lee (GS1 Nederland)

14.30 – 15.15 uur

Theater Rood

De levensmiddelen- en drogisterijsector heeft baat bij het juiste product op het juiste moment op de juiste plaats. Met het GS1-label en verzendbericht kunt u de goederenontvangst versnellen. Randvoorwaarde is dan wel dat de hele keten kan beschikken over correcte artikelgegevens.

  

Innovatie in fleetmanagement en boordcomputer

Spreker: Bob Brattinga, accountmanager TomTom Business Solotions

14.30 – 15.15 uur

Theater Blauw

TomTom Business Solutions levert een betaalbaar, modulair en out of the box fleetmanagement boordcomputer systeem, die via webservices aan ieder softwarepakket (TMS/ERP) gekoppeld kan worden. Tijdens deze presentatie zullen naast de integratie mogelijkheden de volgende innovaties van aan bod komen: HD traffic file informatie, trucknavigatie, brandstofbesparing door rijstijlanalyse, reductie van de CO2 uitstoot en bevordering van rijveiligheid.

  

Duurzaamheid, speerpunt in transport en logistiek

Spreker: Leopold Jonkman, TLN Consultancy

15.30 – 16.15 uur

Theater Rood

De meest in het oog springende trend in de sector is duurzaamheid. Milieu, veiligheid en ondernemerschap  kunnen met ICT naar aan hoger niveau getild worden. Aan de hand van concrete voorbeelden worden de verbanden gelegd en blijkt de krachtige rol van ICT ten aanzien van duurzaamheid.

 

Dagelijkse tours over de beurs

  

TMS tour

Tourleider: Transport en Logistiek Nederland (TLN)

10.30 – 11.15 uurstand A092

  

AutoID/RFID tours

Tourleider: AIM Nederland
11.30 – 12.15 uur – stand D111

   

Boorcomputers tour

Tourleider: Transport en Logistiek Nederland (TLN)

12.30 – 13.15 uurstand A092

  

AutoID/RFID tours

Tourleider: AIM Nederland

13.30 – 14.15 uur – stand D111

      

WMS tour

Tourleider: Transport en Logistiek Nederland (TLN)

14.30 – 15.15 uurstand A092

Reageer op dit artikel