artikel

CeMAT 2011: algemene beursgegevens

Supply chain

Meer dan 1.000 standhouders op in totaal 82.000 vierkante meter beursoppervlak. De CeMAT in Hannover is een echte kuitenbijter, zelfs voor doorgewinterde beursbezoekers. Het loont de moeite om goed voorbereid op pad te gaan. Op deze pagina de belangrijkste beursinformatie.

Wat is er te zien?

Vrijwel alles op het gebied van material handling en warehousing:

 • Heftrucks en toebehoren
 • Magazijninrichting
 • Automatische opslagsystemen
 • Gebouwgebonden transport
 • Sorteersystemen
 • Automatische identificatie
 • Laad- en lossystemen, deuren
 • Logistieke software
 • Consultancy

  

Wat is het thema?

‘Sustainability in Intralogistics’

De term Intralogistics omvat meer dan een groep producten en systemen om de interne goederenstroom te optimaliseren. Het gaat over samenvoegen tot een totaaloplossing met de bijbehorende informatieoverdracht, ook naar andere schakels in de supply chain. Om die reden is er ook aandacht voor havenactiviteiten.

 

Duurzaamheid zal ook in de hallen van de CeMAT met hoofdletters worden geschreven. De beursorganisatie kiest voor een zo breed mogelijke invulling:

 • Ecologisch om te komen tot klimaatbeheersing en verantwoordelijk gebruik van natuurlijke grondstoffen
 • Economisch als een oproep om te werken aan lange termijnrelaties in wereldwijd zakendoen met commercieel succes voor iedereen
 • Sociaal vanuit een maatschappelijke betrokkenheid gericht op een hoger doel om een plezierige (werk)omgeving te creëren

Misschien wat hoogdravend, maar ook de material handling industrie werkt hard aan minder energieverbruik, aan producten die gemakkelijker verwijderbaar zijn na hun levenscyclus en aan verbetering van arbeidsomstandigheden.

 

Wat is er te doen?

Naast de vijf hallen, de paviljoens en het buitenterrein kunnen bezoekers zich vermaken op het speciale CeMAT forum, waar aandacht is voor de wereldwijde markten en hun ontwikkeling. Daarnaast is een plek ingericht voor het Warehouse Technology Forum, waar fabrikanten een toelichting geven op hun nieuwste productinnovaties. Verder kunnen op 4 mei geïnteresseerden uit de havensector zich aansluiten bij het Port Forum, met een uitgebreid congresprogramma.

 

Bijzondere paviljoens zijn beschikbaar voor het thema automatische identificatie en verpakken, voor een banenmarkt en voor de schoolgaande jeugd – Tectoyou – met als doel scholieren te interesseren voor het logistieke werkveld.

   

Handig om te weten?

Maandag 2 t/m vrijdag 6 mei (geen beursdag meer op zaterdag)

 

Dagelijkse openingstijden: 9:00 – 18.00 uur

Toegangskaart: 27 euro (vooraf 23 euro)

Doorlopend toegang: 47 euro (vooraf 37 euro)

Parkeren: 8 euro (bezoeker/dag); 39,50 euro (exposant/event)

 

Aanrijden: navigatie instellen op postcode 30521, Hannover – over de A2 richting Berlijn, afslag 48 Hannover-Ost richting Kassel (A7), dan de B65 Hannover en B6 Seelhorst richting Messe

 

 CeMAT 2011 Plattegrond.

 

Meer info: www.cemat.de

Reageer op dit artikel