artikel

Groothandel Brooklyn Wheels kiest voor AccountView

Supply chain

Groothandel Brooklyn Wheels kiest voor AccountView
Brooklyn Accountview

Velgen en banden groothandel Brooklyn Wheels uit Vianen heeft AccountView in gebruik genomen. Een volgende stap in dit project is het live zetten van de website en webshop. Hierdoor hoeft Brooklyn Wheels orders niet meer handmatig in te voeren en kunnen zij efficiënt werken.

Velgen en banden groothandel Brooklyn Wheels uit Vianen heeft AccountView in gebruik genomen. Een volgende stap in dit project is het live zetten van de website en webshop. Hierdoor hoeft Brooklyn Wheels orders niet meer handmatig in te voeren en kunnen zij efficiënt werken.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Brooklyn Wheels   Leverancier/dienstverlener: Consolit
Plaats: Vianen   Onderleverancier/-dienstverlener: Accountview
Branche: automotive, machine- & apparatenbouw   Bedrijfsgrootte: klein: 20 – 99 werknemers
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname:
Productnaam: AccountView  

Brooklyn Wheels werkte al jaren met een zelfontwikkeld systeem onder DOS. Ondanks het feit dat dit programma aan alle eisen voldoet, voldoet het niet aan alle wensen en werd men beperkt in de mogelijkheden tot modernisering. Reden genoeg voor Brooklyn Wheels om zich te oriënteren op een nieuw pakket.

    

Na een eerste zoektocht naar een softwarepakket in 2009 heeft Brooklyn Wheels, groothandel in lichtmetalen velgen en banden, in februari 2010 contact gezocht met Consolit. Zij wilden meer weten over de mogelijkheden om te gaan werken met AccountView voor de complete bedrijfsvoering. De reden hiervoor was het contact dat Michel en Jack van Wijk, eigenaren van Brooklyn Wheels, hadden met Euro-Tyre: een bandengroothandel die ook met AccountView via Consolit is geautomatiseerd en daar tevreden over is.

  

Koppelen met webshop

Na een intakegesprek is Consolit uitgenodigd voor het geven van een demonstratie. Daarbij kwamen, naast de standaard AccountView modules voor Handel en Financieel, ook de speciaal voor de bandenbranche ontwikkelde modules van Consolit aan de orde (Dynamisch Verkoopscherm, Werkorders, Objectregistratie, VACO-bestanden inlezen). De toegevoegde waarde van deze modules, tezamen met de uitgebreide standaardfunctionaliteit van AccountView, heeft Brooklyn Wheels doen besluiten voor AccountView te kiezen. Ook de mogelijkheden tot het koppelen met de webshop hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de beslissing.

 

Velgen en banden groothandel Brooklyn Wheels uit Vianen heeft per 1 oktober AccountView in gebruik genomen. Na drie maanden implementeren en proefdraaien is een soepele overgang gerealiseerd.

Eigenaars Jack en Michel van Wijk van Brooklyn Wheels zijn blij met deze overstap.

 

Brooklyn Wheels is een relatief klein bedrijf met grote ambities. Zij verkopen, als groothandel, lichtmetalen velgen en banden. Een volgende stap in dit project is het live zetten van de website en webshop, welke zij afgenomen hebben bij Consolit. Efficiëntie en gebruiksgemak komen samen in het content management systeem dat een gedegen basis vormt voor de webapplicatie van Brooklyn Wheels. De webshop zal volledig geïntegreerd worden met AccountView: internetorders worden real-time verwerkt in AccountView en de wijzigingen worden in AccountView direct zichtbaar in de webshop. Hierdoor hoeft Brooklyn Wheels orders niet meer handmatig in te voeren en kunnen zij efficiënt werken.

Reageer op dit artikel