artikel

Mobile Field Force Solution drijft prestaties Rossmark

Supply chain

Mobile Field Force Solution drijft prestaties Rossmark
Service Work Order Planning Rossmark

Water van goede kwaliteit voor primaire levensbehoeften, industrie en agricultuur wordt een steeds schaarser product. Het is de uitdaging van Veolia Water Solution (Rossmark) om aan de vraag naar water te voldoen en de waterbehoefte voor toekomstige generaties zeker te stellen.

Water van goede kwaliteit voor primaire levensbehoeften, industrie en agricultuur wordt een steeds schaarser product. Het is de uitdaging van Veolia Water Solution (Rossmark) om aan de vraag naar water te voldoen en de waterbehoefte voor toekomstige generaties zeker te stellen.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Rossmark   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats: Ede  
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Rossmark spant zich in om de servicekwaliteit te optimaliseren. In 2009 besliste het bedrijf  om een mobiele oplossing te installeren voor de service technici.

   

Wilfred Aaldriks, service & trade manager van Rossmark, schetst een beeld: "Jaarlijks beheren wij in Nederland ongeveer 2.500 servicecontracten met een team van 20 service technici. Het is dus van groot belang om over een betere en efficiëntere planning en coördinatie te beschikken en over een snelle reactietijd op het gebied van serviceopdrachten. Wij beheren 1 à 6 jobs/day/technicus. Onze klanten zijn gewend dat ze de beste service krijgen. Zelf staan ze in hun vakgebied gekend als leverancier van kwalitatieve, hoogwaardige producten en diensten. We werken bijvoorbeeld in de industrie, publieke sector, maritieme & offshore sector en laboratoria. Daarom zijn de verwachtingen van onze klanten over onze prestaties, hoe  snel we reageren en hoe snel we hun problemen oplossen, extreem hoog."

 

"Dankzij de mobile field force solution zijn we van al het papierwerk vanaf Rossmark analyseerde de bestaande service processen vooraleer ze op zoek gingen naar een mobile field force solution. Ze ontdekten dat de service technici slechts 50 procent van hun tijd proactief gebruikten met de klant. De andere uren werden gebruikt bijvoorbeeld voor reistijd, administratie en communicatie tussen de buitendienst technici en de binnendienst administratie. Ze checkten informatie over klanten, installaties, contracten etc. om hun werk goed te kunnen uitvoeren."

 

"We hadden zowel binnen als buiten het bedrijf een team en dit voelde niet als één team aan, maar als twee verschillende teams: zij "op de straat" en zij "in het kantoor". We wilden hen verbinden door een en dezelfde oplossing. We wilden de communicatie per telefoon verminderen omdat dit vaak tot misverstanden leidde. Het doel was om zowel de buiten- als binnendienst te ondersteunen met dezelfde klantinformatie en installatiedetails zodat iedereen van alles op de hoogte zou zijn," zegt Wilfred Aaldriks.

 

"Digitale werkbon en betere informatie over klanten en installaties zorgt voor een snellere levering van onze diensten. Rossmark verwierf een online planningstool die hun MTTR (mean time to repair) verlaagde van vier dagen tot 1 dag doordat de planner nu online kan zien waar de service technici zich bevinden, welke stock ze hebben en wanneer ze klaar zouden moeten zijn met hun huidig werk. Dankzij het geïntegreerde mobiele systeem en de digitale werkbon, hebben ze het aantal tweede interventies extreem hard kunnen verlagen; gebaseerd op informatie over de ontbrekende reserveonderdelen. De opbrengst ging ook omhoog omdat technici nu after sales aanbiedingen konden aanmaken en de klant zijn digitale handtekening meteen kan zetten via de digitale werkbon."

 

"Rossmark’s service technici zijn met de mobiele oplossing van Odyssee veel efficiënter in de buitendienst. "Onze mobiele service technici kunnen meer service opdrachten afwerken per dag omdat ze minder administratief werk hebben. Dankzij de functionaliteiten van Odyssee’s field force solution hebben we een job-pool kunnen aanmaken," aldus Wilfred Aaldriks.

Reageer op dit artikel