artikel

Schiphol: “Duurzaamheid is USP van Fokker Logistics Park”

Supply chain

Vorig jaar mei is de tweede fase gestart van de uitbreiding van het Fokker Logistics Park (FLP) De komende jaren zal verdeeld over vijf hallen nog eens 86.000 vierkante meter dc-ruimte worden bijgebouwd in aansluiting op de al bestaande 85.000 vierkante meter.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 11 mei 2010.

 

Omvang park: 23 ha

Bebouwd: onbekend

Beschikbaar: volledig uitgegeven

Grondprijs per m2: onbekend

Huurprijs per m2: onbekend

Infrastructuur

Wegen: A4 en A9

Lucht: vlakbij cargoterminals Schiphol

Spoor: nvt

Water: nvt

Belangrijke gebruikers

DHL, Schenker, Kerry Logistics, Agility Logistics, KLM

Meer informatie: www.fokkerlogisticspark.com

Als het Fokker Logistics Park helemaal klaar is, staat er pal naast Schiphol een logistiek park met in totaal 238.500 vierkante meter aan bedrijfsruimte. Daarvan zal 171.000 vierkante meter door magazijnruimte in beslag worden genomen, de rest door kantoren. Initiatiefnemers zijn Delta Development Group, VolkerWessels, Reggeborgh Groep en AMB Property Europe.

 

“Het was het afgelopen jaar lastig om nieuwe huurders te vinden, maar we merken nu dat de markt weer wat begint aan te trekken”, zegt Anton van Vlerken van AMB. Van de nieuwbouw die vorig jaar is gestart, is inmiddels het zogeheten AMB Fokker Logistics Center 10 opgeleverd dat bestaat uit 10.000 vierkante meter distributieruimte en 1.600 vierkante meter kantoorruimte. “Er lopen nu serieuze gesprekken met partijen die zich hier willen vestigen, maar we merken dat besluitvormingsprocedures langer duren dan voorheen het geval was”, meldt Van Vlerken. Van het bestaande gedeelte van FLP Park staat op dit moment nog een distributie-unit leeg van 8.500 vierkante meter. “Die ruimte hopen we voor deze zomer verhuurd te hebben.”

De uitbreiding van FLP wordt ingevuld met grote units van tussen de 30.000 en 35.000 vierkante meter aan distributieruimte en kleinere op risico gebouwde units van 10.000 en 11.000 vierkante meter. “De verwachting is dat de tweede fase in 2011 of 2012 gereed is. Dat hangt overigens ook af van de interesse van potentiële huurders. De infrastructuur op het park is na deze zomer gereed.”

 

Unique Selling Point (USP) van Fokker Logistics Park is duurzaamheid. “Het restmateriaal dat overblijft van de sloop van de voormalige Fokker loodsen die hier stonden, gebruiken we weer in het funderingsmateriaal voor de nieuwbouw van de logistieke panden. Daarnaast worden de panden goed geïsoleerd en is er energiezuinige verlichting aanwezig.”

 

"BEVEILIGING VOLDOET AAN HOOGSTE TAPA-NORM"

 

DHL Forwarding was de eerste huurder die zich in 2005 vestigde op het Fokker Logistics Park (FLP) op Schiphol. "Er waren drie belangrijke factoren voor ons waarom we ons hier hebben gevestigd. De beveiliging – het FLP voldoet aan de TAPA ++ norm -, het feit dat het park gebruikersvriendelijk is ingericht voor logistieke bedrijven en de ontsluiting naar de N201 die in rechtstreekse verbinding staat met zowel de A4 als de A9", zegt DHL-sitemanager Aad Putters. "We zitten hier bovendien direct tegen het hek aan van de landingsbaan van Schiphol."

DHL huurt op het FLP 9.000 vierkante meter distributieruimte met daarbij 500 vierkante meter kantoorruimte.

 

Reageer op dit artikel