artikel

Hoe pak je een MES-project aan?

Supply chain

Een aanpak van een MES-project is net als bij een andere automatiseringsproject: business case bouwen requirements opstellen systeem selecteren systeem ontwerpen en bouwen invoering in de gebruikersorganisatie onderhoud en optimalisering van het system     Een MES-implementatie leent zich bij uitstek voor een gefaseerde invoering. Te beginnen met een beperkte functionaliteit voor 1 productielijn en […]

Een aanpak van een MES-project is net als bij een andere automatiseringsproject:

  • business case bouwen
  • requirements opstellen
  • systeem selecteren
  • systeem ontwerpen en bouwen
  • invoering in de gebruikersorganisatie
  • onderhoud en optimalisering van het system

   

Een MES-implementatie leent zich bij uitstek voor een gefaseerde invoering. Te beginnen met een beperkte functionaliteit voor 1 productielijn en vervolgens een roll-out naar meerdere productielijnen en meer functionaliteit. Een veel voorkomende eerste stap is de data acquisitie van een productielijn en vervolgens het analyseren van de data en verzorgen van rapportages.

 

Om er voor te zorgen dat een MES-project succesvol begint, is het opzetten van een MES-architectuur van groot belang. De gehele roll-out vindt dan plaats ‘onder architectuur’, waarmee de business doelstellingen worden gewaarborgd

Reageer op dit artikel