artikel

Trobas Gelatine live met Prodin-P3 van Inter Access

Supply chain

Trobas Gelatine live met Prodin-P3 van Inter Access
Troblas

Sinds oktober 2009 is Trobas Gelatine live met Prodin-P3 van Inter Access, de meest praktische ERP oplossing voor het MKB. Trobas Gelatine is een zelfstandig familiebedrijf met één productielocatie. De onderneming is gevestigd op het industrieterrein Tichelrijt te Dongen, in het zuiden van Nederland.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Trobas Gelatine B.V.   Leverancier/dienstverlener: Inter Access
Plaats: Dongen  
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 31-10-2009
Productnaam: Prodin-P3 Suite  

In strikt gescheiden, moderne productielijnen worden vervaardigd: levensmiddelenen- en farmagelatine en getalitine voor industrieel gebruik. In totaal wordt jaarlijks ± 4.200 ton gelatine, van uiteenlopende kwaliteiten en voor verschillende toepassingen vervaardigd.

    

De eindproducten worden voor een belangrijk deel geëxporteerd, naar meer dan 30 landen wereldwijd. Trobas Gelatine beschikt over een eigen biologische zuiverings-installatie voor het afvalwater en heeft 70 medewerkers in dienst. De voornaamste redenen voor Trobas om te kiezen voor de implementatie van de Prodin-P3 Suite waren:

 

  • Bereiken van efficiencywinst in de afwikkeling van de bedrijfsprocessen. Met name de afstemming tussen verkoop en planning en het plannen van de mix van gelatine halffabricaten in het eindproduct zijn essentiële verbeterpunten. 
  • Bereiken van continuïteit. In de oude situatie werd veel maakwerk software gebruikt, wat het onderhoud kostbaar maakte en meegroeien in functionaliteit belemmerde.
  • De toegevoegde waarde van Inter Access in de levering van de kennis om logistieke en administratieve processen in combinatie met ERP te optimaliseren.

    

Qua productieproces is Trobas Gelatine een opmerkelijk bedrijf te noemen. Dit vanwege de combinatie van zowel procesmatige als een discrete productieprocessen. Het produceren van de gelatine zelf is procesmatig van karakter, waarbij Trobas de precieze eigenschappen van geproduceerde partijen achteraf vaststelt. Eigenschappen zijn zowel fysische als chemisch zoals pH, geleerbaarheid en vochtgehalte (totaal meer dan 20). Trobas meet per geproduceerde partij al deze eigenschappen en registreert dit in Prodin.
 

Cruciaal in het planningsproces van Trobas is het bepalen van de juiste mix van halffabricaten om een eindproducten met de vereiste eigenschappen te krijgen. In de oude situatie was het plannen van de mix op basis van beschikbare partijen van halffabricaten een handmatig gebeuren, waarbij de planner het nodige rekenwerk handmatig uitvoerde. Met Prodin-P3 is dit plannen van de mix vergaand geautomatiseerd. De planner heeft alle benodigde informatie overzichtelijk in één scherm beschikbaar en kan door aanklikken van beschikbare partijen direct zien of het geplande eindproduct gaat voldoen aan de gewenste eigenschappen en direct de opdracht generen, inclusief vermelding van de juiste partijnummers.
  
Het verwerken van het gelatine halffabrikaat tot eindproduct met de juiste specificaties, verpakkingen en emballage gaat veelal ordergericht maar is in enkele gevallen ook voorraadgestuurd. Trobas heeft het project tevens aangegrepen om de afstemming tussen medewerkers van de verschillende afdelingen te verbeteren. De eerste resultaten zijn hierin bereikt, dit zal de komende tijd blijvend aandacht krijgen om verdere verbetering te realiseren.
   
Prodin ondersteunt deze interne afstemming met onder andere met een heldere inzichtelijkheid in de orderstructuur, voorraden en orderplanning en daarnaast workflow. Door de goede voorbereidingen van Trobas Gelatine, de ervaring van Inter Access met dergelijke implementaties en de kwaliteit van de geleverde software is de live gang soepel verlopen. Dit alles resulteert in tevredenheid van Trobas met de keuze voor Prodin-P3 en Inter Access.

Reageer op dit artikel