artikel

Centric beheert ERP-systeem bij Halfords

Supply chain

Centric beheert ERP-systeem bij Halfords
Halfords Centric

Halfords werkt sinds maart 2008 samen met Centric. De winkelketen laat haar eerder geïmplementeerde pakket Axapta 3.0 door Centric beheren en waar nodig verbeteren.

Halfords werkt sinds maart 2008 samen met Centric. De winkelketen laat haar eerder geïmplementeerde pakket Axapta 3.0 door Centric beheren en waar nodig verbeteren.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Halfords   Leverancier/dienstverlener: Centric Logistic Solutions
Plaats: Veenendaal  
Branche: detailhandel   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Retail   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

 "De partij waar we naar zochten moest bovenal kennis hebben van Microsoft Axapta. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze IT-partner bekend is met de retailbranche en over een hands-on mentaliteit beschikt. Centric bewees al snel aan onze wensen te voldoen", aldus Stephen Smits, Directeur Management Services van Halfords Nederland B.V. 

 

Axapta is een uitgebreide ERP-oplossing voor middelgrote en grote organisaties die optimaal integreert met andere Microsoft-producten, zoals Microsoft Office. Met behulp van de software kan Halfords haar logistieke en financiële processen beheren en de winkels aansturen en optimaliseren. Centric, een Microsoft Dynamics AX Gold Partner, beheert de ERP-software van Halfords sinds maart 2008.
 

Standaard en compleet
Axapta is, net zoals de nieuwe versie Microsoft Dynamics AX 2009, standaardsoftware die inzicht verschaft in productie, voorraad, ontvangst en verzending. De ERP-toepassing helpt groothandels een gezonde balans te vinden tussen kwaliteit en efficiëntie.

  

Stephen over de keuze voor Axapta: "Ten eerste wilden we een standaardoplossing. Standaardoplossingen zijn altijd gebaseerd op de ervaringen van verschillende bedrijven. Kortom, je krijgt een compleet en getest systeem. Bovendien is Axapta Microsoft-technologie. Dat betekent continuïteit en gebruiksvriendelijkheid. Een andere bijkomstigheid is dat Microsoft-applicaties simpelweg gemakkelijker met andere Microsoft-toepassingen gecombineerd kunnen worden." 

 

Rol van Centric
Centric heeft de backoffice van Halfords verder geoptimaliseerd binnen de bestaande Axapta-omgeving. Vanuit Microsoft Axapta 3.0 is vervolgens een koppeling met de ERP add-on Slim4 van Slimstock gerealiseerd. Met deze oplossing voor forecasting and inventory management kan Halfords de dagelijkse bevoorrading van de winkels optimaliseren en centraal berekenen. "Door de kennis van de medewerkers te koppelen aan de juiste rekenmethoden van deze oplossing, gaat de productiviteit van inkoop en de nauwkeurigheid van bestellingen omhoog. Bovendien leidt het tot een hogere beschikbaarheid van de voorraad en dus een hogere servicegraad. Naar zowel de winkels als, uiteindelijk, de consument."
 

Voicepicking
Halfords maakt sinds kort ook gebruik van voice. Voice is een spraakgestuurde applicatie voor het orderpicken. Stephen legt uit wat de voordelen zijn: "Met Voice maak je een efficiencyslag. De medewerkers dragen een mobiele terminal met een headset en microfoon. Ze ontvangen gesproken instructies en bevestigen de handeling mondeling. Dit resulteert in veel minder fouten." Voicepicking heeft als voordeel dat de medewerkers de handen vrij hebben. Voice verhoogt daarmee de uitlevergraad. "Onze orderpickers werken sneller, geconcentreerder en met meer plezier. Bovendien worden de voorraden realtime bijgewerkt. Zo weten we precies waar we aan toe zijn", aldus Stephen.
 

Toekomstmuziek
Halfords is van plan in de toekomst te migreren naar de laatste release van het ERP-systeem: Microsoft Dynamics AX 2009. "Daar willen we de Microsoft Retail Chain Manager aan toevoegen, een speciaal voor de retail ontwikkelde brancheoplossing die retailers ondersteunt met de centrale aansturing van de winkels." Het resultaat van dit systeem is een beter transactiemanagement. "Daarnaast gaan we op termijn inventariseren wat de mogelijkheden zijn op het gebied van nieuwe point of sales. Maar dat is allemaal nog toekomstmuziek", zegt Stephen tot besluit.
   

Gegevens Halfords
Halfords is de bekendste winkelketen voor accessoires en diensten voor ‘onderweg met de fiets of de auto.’ Halfords is gespecialiseerd in alles dat het onderweg zijn makkelijk, comfortabel en veilig maakt. En dat met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Bij 160 winkels in Nederland en negen winkels in België is een ruim assortiment fiets- en autoaccessoires, fietsen en elektronicaproducten, zoals navigatiesystemen en car audio te vinden. Naast diverse A-merken biedt Halfords tevens een goed alternatief met het huismerkassortiment. Een groot deel van de Halfords-winkels is te vinden in de stadscentra. Daarnaast heeft Halfords zestien superstores, gelegen aan de rand van steden. Halfords maakt deel uit van de Macintosh Retail Group. Het hoofdkantoor en distributiecentrum van Halfords is gevestigd in Veenendaal.

Reageer op dit artikel