artikel

Implementatie SSCC-label bij Broese & Peereboom

Supply chain

Implementatie SSCC-label bij Broese & Peereboom
SSCC label

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Koninklijke Broese & Peereboom   Leverancier/dienstverlener: EsRo-Advies Plaats: Breda   Branche: media, uitgeverij & drukkerij   Bedrijfsgrootte: klein: 20 – 99 werknemers Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: Productnaam:   Inhakend op het artikel ‘Bolletje promoot SSCC-label voor toeleveranciers‘ hier een kort praktijkverhaal dat aantoont dat implementatie van het SSCC-label snel, eenvoudig en low cost […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Koninklijke Broese & Peereboom   Leverancier/dienstverlener: EsRo-Advies
Plaats: Breda  
Branche: media, uitgeverij & drukkerij   Bedrijfsgrootte: klein: 20 – 99 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Inhakend op het artikel ‘Bolletje promoot SSCC-label voor toeleveranciers‘ hier een kort praktijkverhaal dat aantoont dat implementatie van het SSCC-label snel, eenvoudig en low cost gerealiseerd kan worden en toch de nodige flexibiliteit biedt ook voor de toekomst. 

 

Onlangs zijn wij in contact gekomen met Koninklijke Broese & Peereboom uit Breda. Zij leveren grafische diensten en zijn onlangs geconfronteerd met een gelijksoortige vraag van één van haar klanten om de pallets met daarop haar producten te voorzien van een SSCC-label.
 

Wij als EsRo-Advies zijn door Hans Bouwmans ingeschakeld met de vraag of we mee wilde denken over een simpele oplossing die voldeed aan de vraag en die snel te implementeren was. Deze vraag kregen we 10 juni jl. en op 25 juni hebben we een eenvoudige oplossing geïmplementeerd voor nog geen € 1.000,00. Deze oplossing biedt de nodige flexibiliteit maar ook uitbreidingsmogelijkheden voor de toekomst. Een aantal uur uitleg aan één van haar medewerkers was voor hen al voldoende om straks ook voor andere klanten dezelfde dienst te verlenen zonder tussenkomst van een leverancier.
 

De oplossing was eenvoudig. Een gebruikersvriendelijk en meertalig programma dat conform de GS1-standaarden labels kan afdrukken op elke willekeurige printer (dus ook op uw eenvoudige laserjetprinter). Het gekozen programma is dusdanig flexibel dat het voor de toekomst nog diverse uitbreidingsmogelijkheden geeft om b.v. automatisch de gegevens uit een willekeurig bestand te halen, integratie naar een willekeurig systeem te bewerkstelligen etc.
 

Dit bewijst maar dat implementatie van een SSCC-label niet dramatisch complex en duur hoeft te zijn.

 

Reageer op dit artikel