artikel

Proefspel spelen

Supply chain

Proefspel spelen
proefspel Fresh Connection

Geïnteresseerden in deelname aan The Fresh Connection kunnen proefdraaien om te kijken hoe het spel werkt. Hiervoor is een speciale website beschikbaar waarop een lightversie van het spel draait. Deelnemers kunnen zowel als team als individueel proefdraaien.

In de proefversie van het spel wordt opnieuw de eerste ronde van het spel uit 2008/2009 gespeeld. Het enige verschil is dat deelnemers nu zelf op de doorreken-knop kunnen drukken om de resultaten van deze ronde te bepalen.

 

De proefronde kan met een team worden gespeeld. Voor ieder onderdeel van het spel (supply chain, purchasing, operations & sales) worden aparte logingegevens aangeleverd. Het is echter ook mogelijk om als individu voor een heel team te tegelijk te spelen en voor alle rollen de beslissingen nemen. Hiervoor is een aparte logincode beschikbaar. Klik hier om inloggegevens voor de proefronde aan te vragen.

 

 

In de testversie kunnen deelnemers nog niet aan alle "knoppen draaien", maar moeten de volgende, basale beslissingen worden genomen:

 

Purchasing

De afdeling purchasing moet gaan onderhandelen met een aantal pakken- en kiwileveranciers en uiteindelijk tot een selectie komen.

 

Operations

De afdeling operations moet een aantal capaciteitsbeslissingen (ruimte en arbeid) nemen, namelijk voor de magazijnen, het tankerpark en de afvullijnen. Ook de inzet van ingangscontrole per leverancier is een issue.

 

Sales
De sales-afdeling moet gaan onderhandeling met klanten over servicegraad, servicegraad-type en houdbaarheid. Concreet betekent dit toepassing van de schaarsteregel.

 

Supply Chain Management
De afdeling Supply Chain Management ten slotte moet zich in de proefronde buigen over de instelling van de veiligheidsvoorraden per gereed product.

 

Klik hier om de proefversie te bekijken.

Reageer op dit artikel