artikel

Peter Stitselaar: ‘Ik heb nu bredere verantwoordelijkheid

Supply chain

Peter Stitselaar: ‘Ik heb nu bredere verantwoordelijkheid
Peter Stitselaar maakt carrièreswitch

Peter Stitselaar wilde begin vorig jaar nog via Yacht Interim bij bedrijven aan de slag als interim manager logistics & procurement. Die ambitie moest hij bijstellen door het uitblijven van een passende opdracht. Stitselaar hoefde echter niet lang stil te zitten. Hij vond een nieuwe werkgever CRH Roofing Materials.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 6 maart 2009.

Vanwaar de overstap?

“Ik wilde via Yacht mijn ambities verleggen als interim manager logistics & procurement. Vanuit die rol wilde ik mij voor bedrijven onder andere inzetten om hun supply chain nog beter te optimaliseren. Als nadeel ondervond ik bij Yacht, ondanks dat het een schitterende organisatie is, dat de wind en het tij niet echt meezaten om deze ambities vorm te geven. Na een half jaar bleven geschikte opdrachten uit. Ik heb toen besloten om uit te kijken naar een vaste betrekking. Ik wilde namelijk niet stil komen te staan in mijn ontwikkeling. Gelukkig was er in die periode nog genoeg aanbod en kon ik na een sollicitatieperiode snel aan de slag als supply chain manager bij CRH Roofing Materials in Wijchen.”

 

Waarom gekozen voor CRH?

“Ik wilde ten eerste bij een groot internationaal opererend bedrijf aan de slag waar veel ontwikkelingen zijn. Zoals bij CRH het geval is: dit bedrijf is ontstaan uit voornamelijk overnames wereldwijd. Bovendien sluit de functie die ik nu heb prima aan op mijn werkervaring in de bouw- en automotive logistiek. Daarnaast heb ik in deze functie een nog bredere verantwoordelijkheid dan voorheen. Ik zit niet meer tussen die vier muren, maar ben verantwoordelijk voor de complete goederenstroom van leverancier tot klant vanuit drie centrale dc’s in het land. Ook is nieuw voor mij dat ik mij veel meer bezighoud met processen zoals voorraadmanagement, planning en inkoop. Ik kan hier dus prima mijn ei kwijt.”

 

Kan de bouwlogistiek veel leren van ketendenken?

“Ik zie daar nog veel uitdagingen. Processen kunnen veel beter geoptimaliseerd worden. In de automotive, waar ik twaalf jaar gewerkt heb, zie je dat deze sector op het gebied van bijvoorbeeld serviceverlening en toegevoegde waarde creëren veel beter is georganiseerd dan de bouwbranche.”

Wat zijn je uitdagingen in Wijchen?

“We willen de opslag en distributie in onze drie dc’s centraal gaan plannen vanuit de hoofdvestiging in Wijchen. Dat op zich is goed te realiseren. Mijn uitdaging is vooral om de verschillende culturen binnen dit bedrijf, dat bestaat uit zes gefuseerde bedrijven, in west en oost Nederland en Limburg allemaal mee te nemen in een gezamenlijke ketengedachte om te komen tot optimalisatie. Dit menselijke aspect gecombineerd met logistiek is iets wat mij zeer tot de verbeelding spreekt.

 

 

Peter Stitselaar (39)

Opleiding: HBO Logistiek Management, NEVI 1 en 2

Werkervaring: diverse leidinggevende / management functie’s bij Pon Logistiek, Flexi Force, Yacht en CRH Roofing materials

Vrijetijdsbesteding: hardlopen, lezen, (verre) reizen, gezin

 

 

 

Vacatures op logistiek.nl

Opleidingenoverzicht op logistiek.nl

Reageer op dit artikel