artikel

Aanscherpen focus leidt tot betere resultaten bij Lasaulec

Supply chain

Aanscherpen focus leidt tot betere resultaten bij Lasaulec
Lasaulec Slimtock

In de loop van de tijd ontstonden bij Lasaulec twee verschillende takken: industrie en automotive. Beide branches hebben verschillende voorraadeisen. Het aanscherpen van de focus leidt tot betere resultaten bij het bedrijf.

In de loop van de tijd ontstonden bij Lasaulec twee verschillende takken: industrie en automotive. Beide branches hebben verschillende voorraadeisen. Het aanscherpen van de focus leidt tot betere resultaten bij het bedrijf.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Lasaulec BV   Leverancier/dienstverlener: Slimstock
Plaats: Heerenveen  
Branche: groothandel non-food   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname:
Productnaam: Slim4  

– Dit artikel is aangeleverd door de leverancier –  

 

Lasaulec B.V. is al sinds zijn oprichting in 1947 succesvol als technische groothandel. "In onze dienstverlening staat ons uitgebreide, landelijke vestigingennetwerk centraal. Gecombineerd met onze innovatieve logistieke systemen en grote mate van flexibiliteit garandeert dit een nauwe betrokkenheid bij onze gevarieerde klantenkring. Het hebben van de juiste voorraad is voor ons van cruciaal belang. Daarom hebben we voor de besturing hiervan geen concessies gedaan. Met Slim4 van Slimstock hebben we grip op onze service en kapitaal gekregen." vertelt Anne Lourens, COO van Lasaulec.

 

Industrie en automotive

"In de loop van de tijd ontstonden bij Lasaulec twee verschillende takken: industrie en automotive. Beide branches stellen heel verschillende eisen. In de autobranche moet je vooral heel snel kunnen leveren. De meeste industriële bedrijven zijn anders georganiseerd, het is een meer geplande omgeving waar de ontwikkeling van toegevoegde waarde belangrijk is.
 
Lasaulec focust zich, naast de dagelijkse levering van MRO artikelen, op het ontwikkelen en bieden van toegevoegde waarde aan de klant. Denk hierbij aan Containerconcepten, HulpMaterialenKasten, maar ook VMI in alle facetten. De ervaring die Lasaulec heeft opgedaan in de autobranche met een hoge servicegraad gekoppeld aan een lage voorraad komt nu goed van pas. We hebben indertijd een traject met Slimstock opgestart op het gebied van forecasting, demand planning en inventory management.
 
Voor onze basisprocessen voldoet ons ERP van Oracle prima. Om echter te kunnen concurreren in deze hectische markt hebben we Oracle aangevuld met Slim4 van Slimstock. Voor Lasaulec is het essentieel dat we direct reageren op verandering van de vraag. Oracle dient nu als onze robuuste backbone terwijl Slim4 ervoor zorgt dat we met de dynamiek van de markt kunnen omgaan.
 

Beschikbaarheid boven de 98 procent
"Door onze logistieke inrichting hebben we inmiddels meer dan 140.000 artikelen binnen 24 uur beschikbaar voor onze klant. Daarnaast hebben we onze interne dagleveringen, een van de nieuwe logistieke concepten. Daarmee kunnen we 30.000 artikelen vanaf de plank vanuit iedere vestiging aan klanten leveren. Mede hierdoor halen we een uitleveringsgraad van 98 procent. Naast een perfecte logistieke organisatie is het dus belangrijk dat we een breed assortiment zeer goed beschikbaar hebben.
 
Met Slim4 wordt per vestiging van ieder artikel berekend wat op ieder moment de optimale voorraadpositie is. We hebben het dan wel over een assortiment van 800.000 artikelen met een zeer dynamisch karakter. Dit hele assortiment sturen we centraal aan met een team van slechts vier man. In de vestigingen concentreren we ons nu op de klant, voorraadbeheer creëert de voorwaarden om dit optimaal te kunnen doen."
 

Voorraad met 20 procent gedaald
"Het resultaat is dat we de voorraad met meer dan twintig procent hebben teruggebracht zonder dat we hierbij op beschikbaarheid hebben ingeleverd. Sterker nog, we hebben de beschikbaarheid van onze voorraadartikelen in diezelfde periode verhoogd naar meer dan 98 procent."

Reageer op dit artikel