artikel

5. Natuurlijke keten als ultieme droom

Supply chain

5. Natuurlijke keten als ultieme droom
Andries de Groen en Jack van der Vorst

Met Andries de Groen (Grolsch) en prof. dr. ir. Jack van der Vorst (Wageningen Universiteit)

Of logistiek uiteindelijk van onderscheidende waarde is in de levensmiddelenindustrie, valt te betwijfelen. De bierbrouwer weet wel dat consolidatie het bedrijf de kans biedt om samen met retailers een standaard neer te zetten. Logistieke kennis alleen levert nonsensoplossingen op, maakt de hoogleraar duidelijk. Product- en proceskenmerken zetten het kader voor logistieke innovatie.

 

 

 

 

 

 

 

 


Wie is wie?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Andries de Groen (53) kwam in 1985 in het toenmalige familiebedrijf. Vanaf 1992 concentreerde hij zich op de logistiek, sinds 1996 maakt hij deel uit van de directie. Dit jaar ging Grolsch volledig over in handen van SABMiller, een wereldwijde bierbrouwer uit Zuid-Afrika.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jack van der Vorst (38) studeerde agrosysteemkunde in Wageningen. Hij deed aansluitend promotieonderzoek naar ECR en efficiënt replenishment. Hij werkte een paar jaar bij Rijnconsult en kreeg in 2005 een benoeming als fulltime hoogleraar.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


1. Andries de Groen over inspelen op klantbehoefte

 

 


2. Jack van der Vorst over innovatie vanuit de industrie

 


3. Andries de Groen over de complexiteit van de bierketen

 


4. Jack van der Vorst over responsiviteit in de keten

 


5. Andries de Groen over stadsdistributie

 


6. Jack van der Vorst over risicospreiding door overnames

 

[fotoalbum]

 

 

Lees hier het interview zoals dat is gepubliceerd in vakblad Logistiek

Reageer op dit artikel