artikel

Simone Smedes: ‘Flexibiliteit dient de mens

Supply chain

Simone Smedes:  ‘Flexibiliteit dient de mens
Simone Smedes maakt logistieke carriéreswitch

ICT-ambitie en buitenlandmogelijkheden dreven Simone Smedes naar de consultancy-zijde van dit vakgebied. Bij Dekker & Van Oosterhout zet ze sinds 1 augustus haar functionele kennis in bij diverse Oracle EBS-projecten.

Artikel oorspronkelijk gepubliceerd in Logistiek op 28 november 2008.

Waarom de overstap naar ICT?

“De interesse voor ICT had ik al, maar ik was niet specifiek op zoek naar een overstap naar deze wereld. Ik heb de stap gemaakt vanwege de combinatie van het aanbod van een ICT-gerelateerde baan en buitenlandmogelijkheden. In mijn eerste baan kwam ik als gebruiker in aanraking met Oracle EBS (E-Business Suite) en ook heb ik projecten gedaan waarbij ik het selectie- en implementatieproces voor een ERP– systeem heb doorlopen.
 
Langzamerhand ontdek je dan dat het werken met deze systemen, de uitwisseling van informatie om processen en mensen te ondersteunen, een complexe en uitdagende wereld is. Wat ik vooral interessant vindt, zijn situaties waarin mensen (zowel gebruikers als leveranciers) er nog steeds vanuit gaan dat een ERP-systeem al het werk doet.
 
Dit is wat mij betreft echter een utopie. Een ERP werkt pas optimaal als een juiste vertaling gemaakt wordt tussen bedrijfsprocessen en het systeem en als gebruikers op een juiste wijze input leveren aan het systeem. Juist op dit gebied wil ik graag mijn invulling geven. Mijn basis ligt dan ook in de functionele bedrijfsprocessen en niet zozeer op het technische vlak.”
 

Hoe ben je bij je nieuwe werkgever terechtgekomen?

“Via mijn netwerk kwam ik in aanraking met een huidige collega. Na een aantal gesprekken werd duidelijk dat bij Dekker & Van Oosterhout mensen werden gezocht met een functionele achtergrond van bedrijfs- processen in de (semi-) procesindustrie, vooral op het terrein supply chain management. Ik was niet specifiek op zoek naar een andere baan, maar praten kan nooit kwaad. ”
 

Hoe ziet je werkdag eruit?

“Mijn werkdagen zijn zeer divers. De ene dag ondersteun ik een implementatietraject en richt ik Oracle EBS in voor een bedrijf dat lijmen en wassen produceert. De dag erna zit ik in Denemarken of Zwitserland voor het ondersteunen van afdelingen bij een farmaceutisch bedrijf. Hier komen problemen van gebruikers op mijn bordje terecht en ga ik op zoek naar oplossingen. Er zijn ook dagen dat ik trainingen geef of zelf een opleiding volg.”
 

Heb je een credo?

“De diversiteit aan werkzaamheden en het werken met verschillende bedrijven en mensen is leuk en afwisselend. Ook het werken binnen andere culturen. Problemen oplos–sen gaat dan wel eens verder dan enkel het functionele probleem. Mijn credo is: ‘Flexibiliteit dient de mens’. Ik denk niet in problemen, enkel in oplossingen.”

 

Simone Smedes (26)

Samenwonend

Opleiding: Logistiek en Economie (Hogeschool Arnhem & Nijmegen)

Werkervaring: ruim 2,5 jaar als adviseur bij Ydo organisatie-adviseurs.

Vrije tijd: rally-navigator, organisatiecomité Exotic Green Rally, VLM-regiobestuur en creatief culinair bezig zijn

 

Reageer op dit artikel