artikel

Nieuw kennisplatform voor groothandelsbedrijven

Supply chain

Nieuw kennisplatform voor groothandelsbedrijven
Rein Groot

Districon komt met een nieuw initiatief om de groothandelssector te ondersteunen in deze turbulente tijden. Samen met partners gaat een kennisplatform van start. De eerste activiteit betreft een seminar, waar praktische aanbevelingen worden gegeven met het oog op de economische situatie van dit moment.

Volgens de initiatiefnemers Vincent Weinschenk en Jaap Eikelboom van Districon kan de groothandel wel een steuntje in de rug gebruiken. Op het punt van kennisontwikkeling gebeurt er relatief weinig in hun ogen. "Bedrijfskundig gezien vertonen groothandelsbedrijven veel overeenkomsten, ondanks de enorme verschillen per branche. Zeker op logistiek gebied kunnen bedrijven veel van elkaar leren. Dit platform zorgt voor direct toepasbare inzichten en voor inspiratie."

 

Ondernemen met tegenwind

Het seminar op 3 februari 2009 maakt duidelijk wat het platform van plan is. Op basis van een actueel thema – de huidige kredietcrises – nadenken over de rol van de groothandel in de supply chain. Onderwerpen als kostenbesparing, schaalgrootte en functieverschuiving komen aan bod. Herman de Boon, voorzitter van het Nederlands Verbond van Groothandel trapt om 16.00 uur af. Lizethe Kluijtmans, sectormanager Rabobank, zoomt in op de toegevoegde waarde van de groothandel. Daarna vertelt Rein Groot van Eriks over de ambitie van zijn bedrijf om de industrie te helpen bij kostenbesparing. Ook Gijs Metz, voormalig directeur Faco, geeft praktische adviezen. De afsluiting komt van Hans van Waveren, directeur Districon, in de vorm van een paneldiscussie.

 

 

Op de foto: Rein Groot van Eriks

 

Het seminar ‘Ondernemen met tegenwind’ wordt gehouden in Hotel Mercure, Nieuwegein. Aanmelden kan via http://www.dynamiekgroothandel.nl/

 

 

 

Reageer op dit artikel