artikel

Nedac Sorbo en Verstegen bundelen goederenstromen

Supply chain

Het bundelen van goederenstromen gebeurt al langer op kleine schaal. Verstegen Spices & Sauces bijvoorbeeld laat de distributie richting supermarkten geheel over aan Nedac Sorbo. Dit bedrijf uit Duiven heeft een uitgekiend distributiesysteem voor het aanvullen van de schappen in supermarkten ontwikkeld.

 

Nedac Sorbo beschikt in Duiven over een uitgebreid distributiecentrum, dat in 2008 nog is uitgebreid tot 23.000 vierkante meter. Het hart van het dc bestaat uit het Dynamic Picking System van Witron, waarmee de leverancier van nonfood-producten in staat is efficiënt zijn orders te picken.

 

Toeleverancier

Toen Verstegen Spices & Sauces uit Rotterdam een aantal jaren geleden het verzoek kreeg om een nieuw concept te ontwikkelen voor supermarkten, kwam het bedrijf voor de distributie uit bij Nedac Sorbo. Verstegen stond tot dan toe vooral bekend als toeleverancier van grootverbruikers zoals slagerijen en productiebedrijven. Voor de distributie richting supermarkten beschikte het bedrijf niet over de juiste logistieke systemen en processen.

 

Logistiek dienstverlener

Verstegen koos er niet voor om zelf een compleet nieuw distributiesysteem op te tuigen. In plaats daarvan besloot de kruidenspecialist aan te sluiten bij Nedac Sorbo. "Wij verzorgen de orderintake, de orderpicking, de distributie, de schapverzorging op de winkelvloer, het voorraadbeheer en de facturing voor Verstegen. In feite fungeren wij als logistiek dienstverlener, waarbij derden in de bestaande supply- en service chain worden geïntegreerd", aldus logistiek directeur John Jansen van Nedac Sorbo.

 

Milieutechnisch

Lucht halen uit de keten door bundeling van goederenstromen was niet de aanvankelijke reden om samen te werken. Het resultaat van de samenwerking tussen Nedac Sorbo en Verstegen komt uiteindelijk wel op hetzelfde neer. "Milieutechnisch is het ook een goede zaak. We komen toch al elke dag bij de supermarkten. Verstegen hoeft niet zelf nog eens te rijden", aldus Jansen.

 

Ombouwproject

Voor Nedac Sorbo is de uitbreiding met het assortiment van Verstegen een mooie manier om meer schaalvoordeel te halen. "Verstegen heeft natuurlijk ook kunnen meeliften op onze kennis en ervaring met deze materie. Wij hebben onlangs zelfs nog een uitgebreid ombouwproject voor de schappen van Verstegen uitgevoerd", aldus Jansen, die aangeeft dat Nedac Sorbo openstaat voor andere verladers met voldoende massa die gebruik willen maken van het distributienetwerk.

Reageer op dit artikel