artikel

De beste TFC-gamers zijn (vooralsnog) consultants

Supply chain

De beste TFC-gamers zijn (vooralsnog) consultants
Fresh Connection

De ranglijst van The Fresh Connection – het sc game dat nu bezig is met ronde vijf – wordt met gepaste trots aangevoerd door het team van Beaufort Business Partners. “De verwachtingen zijn nu wel erg hoog gespannen. We gingen voor een finaleplek. Het wordt heel spannend”, zegt Jolanda Brittijn die zich voor het eerst in haar leven verantwoordelijk weet voor sales.

 

De vier consultants van Beaufort hebben de wetenschappers van de Rijksuniversiteit Groningen naar de tweede plaats verwezen. Het team van Beaufort bestaat naast Jolanda Brittijn uit Margreet van der Drift, Marnix Meijers en Robert Jonkers. "De jonge garde in ons bedrijf vond het leuk om mee te doen. Nu we bovenaan staan groeit natuurlijk het enthousiasme", vertelt Brittijn.

 

Aan de juiste knoppen draaien

"Meedoen is absoluut leuk, maar vooral leerzaam. Ook voor ons. We vormen nu een echt bedrijf. De teamleden hebben veelal een technische achtergrond en ervaring in supply chain en operations. Ik ben nu vp sales. Dat is best bijzonder om mee te maken."

Waarom staat Beaufort bovenaan? "Niemand van ons gaat voor een individueel hoge score of staat in de top tien. We kijken echt naar het totale bedrijfsbelang. Daarnaast is dit ons dagelijks werk: ontdekken wat er aan de hand is en vervolgens aan de juiste knoppen draaien."

 

Ambitie om drastisch in te grijpen

Beaufort is een paar jaar geleden opgericht door onder andere Leendert van Aken (voorheen werkzaam bij IG&H). Chemie en fabrikanten van FMCG-producten zijn klant, evenals logistiek dienstverleners. Brittijn werkt 2,5 jaar bij dit bureau. "We hebben de ambitie om drastische veranderingen te realiseren en de performance van een bedrijf flink te verbeteren." Die ambitie komt ook in het spel goed van pas. Vooralsnog laat Beaufort alle andere teams de hielen zien.

Reageer op dit artikel