artikel

Proost en Brandt verhoogt de uitlevergraad met Slim4

Supply chain

Proost en Brandt verhoogt de uitlevergraad met Slim4

Papiergroothandel Proost en Brandt maakt voor het bepalen van de optimale voorraad gebruik van Slim4 van Slimstock. Sinds de ingebruikname van Slim4 is de beschikbaarheid van het kernassortiment gestegen naar boven de 98%.

Papiergroothandel Proost en Brandt maakt voor het bepalen van de optimale voorraad gebruik van Slim4 van Slimstock. Sinds de ingebruikname van Slim4 is de beschikbaarheid van het kernassortiment gestegen naar boven de 98%.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Proost en Brandt   Leverancier/dienstverlener: Slimstock
Plaats: Amsterdam  
Branche: papier & verpakkingsindustrie   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname: 09-10-2007
Productnaam: Slim4  

 

Onderstaande tekst is aangeleverd door de leverancier

 

Proost en Brandt, dochteronderneming van PaperlinX, is één van de grootste, volledig gesorteerde papiergroothandels van Nederland. Proost en Brandt maakt voor het bepalen van de optimale voorraad gebruik van Slim4 van Slimstock. Sinds de ingebruikname van Slim4 is de beschikbaarheid van het kernassortiment van Proost en Brandt gestegen naar boven de 98%. Tegelijkertijd is men bezig een sterke voorraadverlaging te realiseren.

 

Proost en Brandt opereert in een zeer transparante markt waar op het scherpst van de snede wordt geconcurreerd. Het is dus echt noodzakelijk dat we optimaal gebruik maken van ons kapitaal. Jacob Braam heeft als manager stock control een permanente uitdaging. ‘We moeten met minimale kosten een zo hoog mogelijke service bieden aan onze klanten. Klanten kiezen voor Proost en Brandt omdat wij bekend staan als een uiterst betrouwbare partner met veel verstand van het vak."

 

Toch moet Proost en Brandt iedere dag opnieuw bewijzen dat het concurrerend is. "Dit houdt in dat we continu op zoek zijn naar de juiste voorraad mix tegen de laagste integrale kosten. En omdat we een groothandel zijn ligt de nadruk dan dus op het voorraadbeheer en de logistiek. Qua ondersteuning op het gebied van het voorraadbeheer hebben we dan ook geen compromissen gesloten. Dit betekent dat we naast ons ERP systeem op zoek zijn gegaan naar een ‘best of breed’ oplossing voor het bepalen van de voorraadhoogte. We hebben ons niet alleen laten leiden door de beste oplossing."

 

Voor ons is het ook belangrijk dat er een bedrijf achter staat met genoeg kennis, ervaring en kwaliteit in huis. Onderzoek naar Demand planning, forecast en inventory management software gaf aan dat Slim4 van Slimstock de beste oplossing was. In onze eerste gesprekken werd al snel duidelijk dat Slimstock qua mentaliteit prima bij ons past. Met 25 man in Nederland en ruim 300 succesvolle implementaties beschikt Slimstock over meer dan genoeg kennis en ervaring.

 

De grote actieve klantenkring is, wat ons betreft, de beste garantie op continuïteit. Binnen Paperlinx maken ook Bührmann Ubbens en Velpa gebruik van Slim4. Doordat we alle drie een eigen visie hebben op de markt en onze nuances anders liggen verschilt de onderlinge benadering. Met Slim4 kan je bijvoorbeeld tot op artikelniveau instellen wat de gewenste beschikbaarheid moet zijn. Weloverwogen keuzes Een hogere service vertaalt zich natuurlijk wel in een hogere voorraad. Het is dus belangrijk dat we samen met het management en commercie kunnen simuleren wat de gevolgen zijn van de wensen uit de markt en wat de bijbehorende kosten zijn. Zo maken we steeds weloverwogen keuzes.

 

Bij Proost en Brandt lag de prioriteit duidelijk bij het verhogen van de beschikbaarheid. Nadat we op het gewenste niveau zaten hebben we Slim4 zo ingericht dat de voorraad significant is gedaald. Natuurlijk wel met behoud van de gewenste beschikbaarheid. De omloopsnelheid is hard op weg om boven de 8 te komen. Hiermee voldoen we aan de interne doelstellingen van PaperlinX.

Reageer op dit artikel