artikel

ERP: specialismen blijven belangrijk

Supply chain

Het zijn vooral de ERP-leveranciers die ook een focus hebben op de logistieke sector die aanwezig zijn op de beurs. Eén van de redenen voor Infor om aanwezig te zijn op ICT & Logistiek is omdat de beurs vorig jaar volgens verkoopdirecteur Pieter Leijten een van de positieve uitschieters was.

 

Leijten van Infor: "Bij ons was er geen discussie over het wel of niet aanwezig zijn. Het is een mooie manier om onszelf neer te zetten als grote leverancier van veel financiële- en supply chain oplossingen. Zo kunnen we ons positioneren naast de WMS- en TMS-leveranciers die er staan. En dan kom ik ook gelijk op een opvallende ontwikkeling in de markt van de zogenaamde best-of-breed softwareleveranciers. Onlangs werd i2 opgeslokt door JDA. Beide leveranciers van supply chain oplossingen. Maar i2 is wel een goed voorbeeld van een ontwikkeling die al enige jaren aan de gang is in deze sector. Leveranciers willen zich verbreden, maar stappen daarmee eigenlijk af van de strategie die ze succesvol heeft gemaakt. Door die verandering zijn ze teveel op bijvoorbeeld een SAP gaan lijken en dat heeft hun eigen positie verzwakt." Volgens Leijten zijn bedrijven die dus geen focus hebben op een deel van de supply chain steeds vaker rijp voor een acquisitie. "Ook Infor heeft gekeken naar i2 als over te nemen bedrijf, maar we willen op dit moment meer investeren in nieuwe klanten dan dat we een bedrijf overnemen dat vooral drijft op bestaande servicecontracten."

 

Toeleggen op logistieke- en assemblageactiviteiten

Unit 4 Agresso is een andere ERP-leverancier die op de beurs aanwezig is. De onderneming, groot geworden door software te leveren aan groothandelsbedrijven, richt zich dan ook tijdens de beurs vooral op het presenteren van oplossingen aan groothandels. Jeroen Philippi van Unit 4 Agresso hierover: "We horen absoluut op de beurs thuis en het is natuurlijk erg prettig dat de Macropak tegelijkertijd wordt georganiseerd, een beurs waar ook een aantal belangrijke klanten van ons staan." Wat betreft ontwikkelingen binnen de ERP-markt ziet Philippi dat zijn klanten zich steeds meer gaan toeleggen op bijvoorbeeld echte logistieke- en assemblageactiviteiten.

 

Gratis naar de beurs? Klik hier.

 

Reageer op dit artikel