artikel

Verheul Trappen blij met ERP-oplossing

Supply chain

Verheul Trappen blij met ERP-oplossing
Eelco Appel, directeur Verheul Trappen

Verheul Trappen verkoopt behalve trappen tevens glas. Recent werd bij dit Montfoortse bedrijf de SAP-programmatuur Business One en Trimergo geïmplementeerd. Het gaat hier om ERP-software waarvan het SAPdeel door beide bv’s wordt gebruikt. Het glasbedrijf maakt met Business One zijn offertes en orders. Verder verzorgt dit programma de inkoop van glas alsook de volledige administratie. Trimergo is vooral gekocht voor Verheul Trappen.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Verheul Trappen   Leverancier/dienstverlener: Orbrix
Plaats: Montfoort  
Branche: bouw & installatie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-10-2006
Productnaam: SAP Business One en Trimergo  

"Van het SAPdeel wordt hierbij een ander deel gebruikt", aldus directeur Eelco Appel. "Wij voeren de order compleet in via Trimergo. Een tijdplanning én een opsomming van materialen sturen gezamenlijk het volledige tekenkamer-, productie- en montageproces. We zien precies hoeveel tijd nodig en beschikbaar is voor een opdrachtuitvoering. De order wordt vervolgens aangemaakt in SAP."

 

De leverancier van deze programmatuur was Orbrix. Appel zelf trad als interne projectleider op. Begin 2006 werd met de implementatie van het SAP-deel begonnen. "Aan het eind van het derde kwartaal in 2006 gingen we helemaal live." Voor Trimergo was Verheul Trappen pilot project. Na enige tijd functioneerde ook dit programmadeel. "Trimergo gaf bij deze pilot ondersteuning. Enig eigen belang zal daaraan niet vreemd zijn geweest." Voor beide bv’s werden in totaal acht licenties gekocht. "Het volledige pakket wordt door twee mensen gebruikt. Anderen benutten alleen voor hen relevante onderdelen van de software."

 

Vroeger vertrouwde Verheul vooral op MicroStar. "Dat was meer een administratieprogramma en minder een ERPoplossing." Appel is alleszins tevreden over de programmatuur, zij het dat het – al met al – wél extra werk met zich meebrengt. Appel: "Vroeger werd onvoldoende informatie gegenereerd. De huidige software heeft méér mogelijkheden en uiteraard wil je alles gebruiken." Volgens hem worden nu meer gegevens ingevoerd wat in betere en uitvoeriger management – informatie resulteert. "Dat extra invoeren van data kost aanzienlijk meer tijd. Ook met het afstemmen van allerlei zaken op elkaar gaan behoorlijk wat uren heen."

 

De toegenomen analysekracht biedt hem als eindverantwoordelijke echter goede en efficiëntere stuurmogelijkheden. Ondanks deze kritische kanttekening is hij tevreden met de planningspotentie die Trimergo aan zijn trappenbedrijf geeft. "Trimergo biedt goed inzicht in alle productiefasen. We zijn nu gelukkig verlost van allerlei losse Excel-lijstjes die slecht, of helemaal niet met elkaar communiceren."

Reageer op dit artikel