artikel

Philips Healthcare verkiest SAP Business One

Supply chain

Philips Healthcare verkiest SAP Business One

Projectleider: Danny de Klein Implementatie en voorbereiding daarvan: drie maanden per implementatie

Philips Healthcare is bezig met de wereldwijde uitrol van SAP Business One. Een nieuw ERP-systeem is op zich niets nieuws, maar Philips Healthcare de enige Philips-tak is die voor één van haar key markets Business One uitrolt. In de rest van het concern wordt gebruik gemaakt van het bredere R/3 ERP-pakket van de Duitse softwareleverancier.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Philips Healthcare   Leverancier/dienstverlener: Orbrix
Plaats: Eindhoven  
Branche: automotive, machine- & apparatenbouw   Bedrijfsgrootte: groot: 400 of meer werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam: SAP Business One  

Philips Healthcare is bezig met de wereldwijde uitrol van SAP Business One. Een nieuw ERP-systeem is op zich niets nieuws, maar Philips Healthcare de enige Philips-tak is die voor één van haar key markets Business One uitrolt. In de rest van het concern wordt gebruik gemaakt van het bredere R/3 ERP-pakket van de Duitse softwareleverancier.

Danny de Klein is als ICT Director MCR EMEA & Benelux verantwoordelijk voor de uitrol van de SAP Business One oplossing. “Een aantal landen is al aan de slag met de oplossing waaronder Israël, de Verenigde Arabische Emiraten, Saudi Arabië, Turkije en Polen. Dit jaar willen we Hongarije, Tsjechië, Marokko en Roemenië daaraan toevoegen. Per implementatie zijn we ongeveer drie maanden aan tijd kwijt, inclusief testen en training van het personeel. We werken bij de implementaties samen met Orbrix, een SAP-partner die zich vooral bezighoudt met Business One-implementaties. De implementatieteams bestaan grotendeels uit dezelfde mensen, aangevuld met deskundigen vanuit Philips en vanuit het land zelf. Bij Orbrix werken veel mensen die al internationale ervaring hebben, ook dat is prettig.”

Rapportagebehoefte

“De belangrijkste reden om SAP Business One te implementeren is het beter integreren en standaardiseren van de lokale be–drijfsprocessen. Vanwege het beperkt aantal gebruikers in elk land, veelal minder dan twintig, is SAP R/3 vaak geen goede match. SAP Business One voorziet in de lokale rapportagebehoeften en de uniforme processen stellen ons tevens in staat om op centraal niveau uniform te rapporteren. Op het hoofdkantoor van MCR EMEA wordt SAP R/3 ingezet voor de centrale orderafhandeling. Consolidatie van financiële gegevens is mogelijk vanuit beide SAP-oplossingen. Het landspecifieke deel binnen de implementatie is 5 tot 10 procent. De verschillen zitten hem vooral in aanpassingen rondom de lokale regelgeving. Daarnaast proberen we veel aandacht te geven aan culturele en procedurele verschillen per land. Zo levert het ene land goederen uit met een pakbon, in het andere land kan de pakbon ook worden nagestuurd.”

 

Bedrijf: Philips Healthcare Multi Country Region (MCR) EMEA is leverancier van diagnostische beeldvorming- en patiëntbewakingssystemen en wereldwijd actief.

Software: SAP Business One ERP

Leverancier: Orbrix

Projectleider: Danny de Klein Implementatie en voorbereiding daarvan: drie maanden per implementatie

Reageer op dit artikel