artikel

HFI moet wennen aan andere functionaliteiten

Supply chain

HFI moet wennen aan andere functionaliteiten
Michel van Son

Hartman Fijnmechanische Industrie in Groenlo (HFI) is sinds begin 2008 live met een nieuwe ERP-oplossing van Eniac. De keuze om dit ERP te implementeren was vanuit het moederbedrijf Aalberts Industries ingegeven. Dit bedrijf gebruikt al langer de oplossing van Eniac en wil graag dat dochtermaatschappijen dezelfde software gaan gebruiken om zo via hetzelfde systeem te kunnen rapporteren.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Hartman Fijnmechanische Industrie   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats: Groenlo   Onderleverancier/-dienstverlener: Vanboxtel
Branche: automotive, machine- & apparatenbouw   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 15-01-2008
Productnaam:  

Michel van Son stapte als projectleider halverwege de implementatie in. “De implementatie was voor ons geen keuze. Het oude systeem werkte na de nodige aanpassingen prima. Het nieuwe werkt nu ook redelijk goed, maar er moeten nog wat aanpassingen verricht worden. De grootste verandering is dat je met andere functionaliteiten te maken krijgt waar je aan moet wennen. De implementatie startte februari 2007 bij Bloemen Verspaningstechniek (BVT). Daarmee waren we vlak daarvoor samengegaan. We wilden daar eerst de nodige tests doen en liefst voor de zomer van 2007 live gaan. Dit bleek te ambitieus.”
 

Opzet doortimmerd

“De keuze om eerst live te gaan bij BVT was een logische. Het bedrijf werkt op een andere manier. Het krijgt grondstoffen en produceert tot die grondstoffen op zijn. Bij HFI is er een constante toevoer aan grondstoffen en kan continu produceren. In oktober 2007 verliep de livegang bij BVT wel goed. In januari 2008 ging de rest live. De opzet van de implementatie was doortimmerd. We hebben trainingsessies georganiseerd voor de belangrijkste bedrijfsonderdelen en mensen naar behoefte opgeleid. Het lastigst bleek uiteindelijk om bepaalde wensen, waaronder de datacollectie van start- en stoptijden van werk–nemers en machines, in het systeem onder te brengen. Er zal de komende tijd hard worden gewerkt aan de koppeling van machine, mensen en systeem.”

   

Bedrijf: HFI is een producent van fijnmechanische draaidelen en samengestelde producten voor de industrie. Het bedrijf is actief op de markten meet- en regeltechniek, de verwarmingsindustrie, de elektronica- en de automobiel- industrie. Sinds eind 2000 is het bedrijf onderdeel van Aalberts Industries.

Software: Eniac Leverancier: Vanboxtel

Projectleider: Michel van Son

Voorbereidingstijd en implementatie: 12 maanden

Reageer op dit artikel