artikel

Chocolade op temperatuur met juiste roldeur

Supply chain

Chocolade op temperatuur met juiste roldeur

De Duitse Halloren Chocolade Fabriek heeft nieuwe roldeuren van Albany Doors geïnstalleerd die de temperatuur en kwaliteit van het geproduceerde chocolade moeten waarborgen.

De Duitse Halloren Chocolade Fabriek heeft nieuwe roldeuren van Albany Doors geïnstalleerd die de temperatuur en kwaliteit van het geproduceerde chocolade moeten waarborgen.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Halloren Chocolade Fabriek   Leverancier/dienstverlener:
Plaats: Halle (D)  
Branche: groothandel food   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam: Albany Doors  

De in 1804 in Halle opgerichte Halloren Chocolade Fabriek AG is de oudste, nog producerende chocoladefabriek in Duitsland. De succesvolle en traditionele onderneming biedt plaats aan 337 medewerkers en is gebaseerd op de modernste technieken en materialen, niet alleen om aan haar eigen hoge normen, maar ook om aan de externe regelgeving te voldoen.

 

Open fabriek

"Alles moet perfect zijn in een onderneming die levensmiddelen produceert. Daarom is het onze plicht om altijd gebruik te maken van de nieuwste technologie, zodat we de klant later het perfecte product aan kunnen bieden". Verder voegt directeur Ralf Schlusnus daar nog aan toe, "Wij zijn een open fabriek. Iedere bezoeker kan over onze schouder meekijken wanneer hij wil. Iedere dag bezoeken honderden chocoladeliefhebbers die zich voor ons productieproces en natuurlijk voor onze producten interesseren, onze fabriek."

 

Deuren

De deursystemen, die van de hoogste kwaliteit moeten zijn om aan de moderne eisen te kunnen voldoen, spelen een prominente rol in de handhaving van goede werkomstandigheden in de voedingsmiddelenindustrie. "We hebben onderzoek gedaan naar verschillende deurenleveranciers met het oog op de onderneming die we kunnen vertrouwen en daarom hebben we voor Albany Door Systems gekozen." De chocoladefabriek, die over het jaar 2007 terugblikt naar een omzet van

30.1 miljoen euro, is zeer tevreden met de intussen jarenlange samenwerking met deze deurenleverancier.

 

Snel reinigen

De nieuwe roldeur is geschikt om aan de hoge functionele en ook esthetische eisen van de Halloren Chocolade Fabriek te voldoen. Daartoe tellen in de eerste plaats de strenge verordeningen voor hygiëne en reiniging."Dankzij de goede constructies van de snelroldeur vinden reinigingen snel en gemakkelijk plaats,"  weet Ralf Schlusnus uit ervaring.

Bovendien zijn de doorzichtige panelen, die een optimale bescherming tegen botsingen bieden, optisch geïntegreerd in de chocolade fabriek. "De transparantie van de deur past esthetisch zeer goed in onze open fabriek,"  zegt directeur Ralf Schlusnus.

 

Klimaatscheiding

Fundamenteel in de voedingsmiddelenindustrie is de afscheiding van ruimte en klimaat. Voor de vervaardiging van chocoladeproducten en de opslag ervan, zijn verschillende omgevingstemperaturen een vereiste voor perfecte producten. Dankzij de scheiding van ruimte en klimaat door de roldeuren is het mogelijk de temperatuurverschillen in aangrenzende ruimtes van maximaal 5 graden zonder een probleem constant te houden. "In onze productie kunnen wij temperatuurschommelingen niet veroorloven," zegt Schlusnus. Bovendien maakt de thermische scheiding een duurzame vermindering van de energiekosten mogelijk. In tijden van extreme stijgingen van de olie-en gasprijzen, verenigen zich milieubescherming en energiebeheer met succes.

 

Tochtbescherming 

Een ander belangrijk aspect is de bescherming tegen tocht. Door middel van de snelle openings-en sluitingstijden van de deuren wordt verlies van temperatuur en het binnendringen van vuil en vreemde deeltjes voorkomen. Dit is mogelijk omdat de deur tocht elimineert, waarin vuil en vreemde deeltjes voorkomen.

Reageer op dit artikel