artikel

Waar let ik op bij de keus van een koerier?

Supply chain

Waar let ik op bij de keus van een koerier?
Koerier

Door de komst van het internet hebben klanten steeds vaker de optie om producten thuis te laten bezorgen. Uit cijfers van het CBS blijkt dat in 2005 zo’n 9 procent van alle aankopen in Nederland via het internet werden gedaan. Dit percentage stijgt nog steeds. Als u klanten de mogelijkheid aan wil bieden hun product thuisbezorgd te krijgen, is het verstandig om eens te gaan praten met een koerier als logistiek dienstverlener. (Bron: mkbservicedesk.nl)

Koeriersdiensten zijn er in vele soorten en maten. Afhankelijk van wat voor soort goederen je wilt versturen heb je de keuze uit een aantal koeriers. Er zijn kleinere koeriers te vinden die alleen regionale verzendingen doen. De wat grotere koeriers bieden landelijke service aan en er zijn koeriersdiensten die de complete logistiek van uw onderneming voor hun rekening kunnen nemen.

 

Let op de volgende punten bij uw keus:

 

  • Leverbetrouwbaarheid

Hoe groot de leverbetrouwbaarheid van een koerier is, is vaak te herleiden uit de garanties die de koerier u geeft.

 

  • Uitstraling

De koerier is degeen die het directe contact heeft met je klanten; hij is het visitekaartje van je bedrijf. De uitstraling van de koerier is dan ook van groot belang.

 

  • Prijs

De prijs van de koerier is uiteraard van belang, maar zorg er vooral voor dat de prijs-kwaliteit verhouding goed is. Een goedkope koerier is natuurlijk niet per definitie ook een goede koerier.

 

  • Netwerk

Houdt voor ogen wat het bereik is van de koerier; werkt de koerier alleen regionaal of heeft de koerier een (inter)nationaal bereik?

 

  • ISO-normering

Ga na of de potientiële koerier voldoet aan de ISO-normeringen die van toepassing zijn op het vervoer van jouw goederen. ISO-normeringen zijn certificaten voor internationale standaarden, opgesteld door de “International Organization for Standardisaton”, waarmee een bedrijf bewijst aan de internationale standaarden in haar werkgebied te voldoen.

 

Bron: mkbservicedesk.nl

Reageer op dit artikel