artikel

Pacton realiseert kortere doorlooptijd met APS

Supply chain

Pacton realiseert kortere doorlooptijd met APS
Pacton

Pacton, producent van opleggers en aanhangwagens, heeft om het productieproces te verbeteren gekozen voor de implementatie van Advanced Planning en Scheduling-software (APS). Met APS heeft de opleggerproducent uit Ommen ervoor gezorgd dat de doorlooptijd is teruggebracht.

Pacton, producent van opleggers en aanhangwagens, heeft om het productieproces te verbeteren gekozen voor de implementatie van Advanced Planning en Scheduling-software (APS). Met APS heeft de opleggerproducent uit Ommen ervoor gezorgd dat de doorlooptijd is teruggebracht.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: Icron Technologies
Plaats:  
Branche: automotive, machine- & apparatenbouw   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-02-2008
Productnaam:  

Met een team van 250 medewerkers produceert Pacton rond de 2000 opleggers per jaar. Het bedrijf heeft onlangs verschillende wijzigingen doorgevoerd in het productieproces. Liet Pacton voorheen een oplegger stilstaan om werkzaamheden uit te voeren (standplaatsassemblage), tegenwoordig werkt het bedrijf met automatische lijnen (flow assemblage). Op deze manier kan het personeel efficiënter werken en zijn de arbeidsomstandigheden verbeterd.
 

 

 

Leveranciersselectie 

Daarnaast is Pacton op zoek gegaan naar een geschikte Advanced Planning & Scheduling (APS) software. Na een leveranciersselectie viel de uiteindelijke keuze op Icron. “Dit terwijl we met een andere leverancier al in een vergevorderd stadium waren”, vertelt Jon Grasmeijer, manager operations van Pacton, die de selectie begeleidde. Volgens Grasmeijer voldoet de APS-oplossing aan de wensen en eisen op het gebied van planning en flexibiliteit. Voor de implementatie van deze APS-oplossing zorgde Déhora Consultancy Group uit Amsterdam in samenwerking met Icron Technologies. Déhora is ook de implementatiepartner van Icron APS/WFM software in Nederland.
   

 

Lezen en schrijven

Bij het goed verlopen implementatietraject hebben zowel planner als de systeembeheerder een Icron-cursus gevolgd. “Ze kunnen nu nu lezen en schrijven met de software”, aldus Grasmeijer. De APS-oplossing zorgt onder andere voor de herinrichting van het productieproces, aanpassingen zijn flexibel door te voeren en het aantal foutmeldingen zijn nihil, meldt de opleggerproducent. Daarnaast blijkt de investering in deze APS-oplossing bescheiden te zijn. “Het systeem draait op standaard- pc’s in plaats van op dure servers. Bovendien biedt deze software voldoende mogelijkheden voor de toekomst”, meldt Grasmeijer. De oplossing is web based, waardoor Pacton de toeleveranciers kan integreren in de planning.
 

 

Onverwacht voordeel

Binnen het primaire proces werkt Pacton met een ICT-driehoek. Deze bestaat uit: 3D-PDM (een gecombineerde driedimensionale CAD/CAM-oplossing), een ERP-systeem en APS. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat de drie systemen van de opleggerproducent op elkaar aansluiten. Gevolg hiervan was dat er een minder voor de hand liggend voordeel werd gecreëerd: Pacton heeft een eenvoudiger ERP-systeem kunnen aanschaffen en heeft daardoor direct op de kosten kunnen besparen.
 

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel