artikel

Den Hartogh giet 2200 vervoerseenheden in APS

Supply chain

Den Hartogh giet 2200 vervoerseenheden in APS
Den Hartogh Liquid Logistics

Den Hartogh Liquid Logistics is vandaag live gegaan met het APS waarin de ritten van 2200 vervoerseenheden zijn verwerkt. Mark Warner, group strategic director en lid van de raad van bestuur bij de vervoerder van chemicaliën: “We zijn zo in staat om tankcontainers beter in te delen, efficiënter te werken en de klant bovendien een beter tarief te bieden als ze eerder hun vrachtgegevens aanbieden.”

Den Hartogh Liquid Logistics is vandaag live gegaan met het APS waarin de ritten van 2200 vervoerseenheden zijn verwerkt. Mark Warner, group strategic director en lid van de raad van bestuur bij de vervoerder van chemicaliën: "We zijn zo in staat om tankcontainers beter in te delen, efficiënter te werken en de klant bovendien een beter tarief te bieden als ze eerder hun vrachtgegevens aanbieden."

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Den Hartogh   Leverancier/dienstverlener: CQM
Plaats:  
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: 01-03-2008
Productnaam:  

Den Hartogh heeft in augustus 2007 al 200 tankcontainers in de Advanced Planning en Scheduling-oplossing gegoten en de ervaring die daarmee is opgedaan moet volgens Warner voldoende zijn voor het vandaag live gaan met de totale vloot van 2200 tankcontainers. “Natuurlijk waren die 200 tankcontainers kinderspel vergeleken bij de 2200 nu, toch hebben we al een goed beeld van waar we allemaal toe in staat zijn met APS.” Dat APS is door Den Hartogh zelf ontwikkeld, in samenwerking met H&S Groep dat in hetzelfde pand zit.

Dialoog tussen dienstverlener en klant
Het APS moet volgens Warner ook vooral een dialoog tot stand brengen tussen de logistiek dienstverlener en klanten van het bedrijf. “We kunnen nu bij een tender specifieker aangeven wat transporten op een gegeven moment kosten. We kunnen ook aangeven dat we voor de klant eventueel goedkoper kunnen werken. Met behulp van het APS zijn we in staat om precies aan te geven waarom het goedkoper is. Zeker de grote klanten willen bewijzen zien dat het goedkoper kan, die gaan niet af op hun onderbuikgevoel.”

De slimme planoplossing is deels eigen huis ontwikkeld, samen met de TMS-leverancier InforIT, met H&S Groep en met CQM, een leverancier van APS-oplossingen. Eerder in februari 2008 ging ook H&S Foodtrans al live met het APS. Daarover is in de link onder dit artikel meer te lezen.

Lees meer

Reageer op dit artikel