artikel

Tevredenheid over ERP-leveranciers

Supply chain

Tevredenheid over ERP-leveranciers
klik op de afbeelding voor een vergroting

Gebruikers van ERP-software zijn met meest tevreden met bereikbaarheid en toegankelijkheid. Kort daarna komt deskundigheid van de software engineer. Minder goed scoren snelheid, resultaat en condities.

Over het geheel genomen komt SAP als winnaar uit de bus. Als het gaat om serviceverlening is SAP met zijn partners in staat om een 7,29 te scoren. Infor zit daar met een 7,27 kort achter. Daarna valt er een gat, dat geldt met name voor Exact. Het onderzoeksbureau stelt dat een score van minimaal een 7 nodig is om te kunnen spreken van tevreden klanten.
Onderstaand de resultaten per deelgebied binnen het onderzoek, gevolgd door een overzichtstabel per softwareleverancier:

Bereikbaarheid & toegankelijkheid (gemiddeld oordeel: 7,24)

Infor scoort het beste waar het gaat om gemiddelde tevredenheid, bereikbaarheid en toegankelijkheid met een rapportcijfer 7,63. Oracle is hier tweede met een 7,3 en Microsoft Business Solutions (MBS) en SAP scoren beide net geen 7,3. AccountView en Exact completeren de top-6 met een 7,1 en een 6,8.

Deskundigheid van de software-engineer (gemiddeld oordeel: 7,20

SAP behaalt de beste score in deze categorie met een 7,51, Infor scoort ook hier goed met een 7,46, MBS is wederom derde met een 7,4. AccountView is na tweemaal een vijfde plek nu vierde met een 7,15, Oracle behaalt een 7,08 en opnieuw sluit Exact de rij met een 6,59.

Snelheid en betrouwbaarheid (gemiddeld oordeel: 7,08)

Wederom behaalt Infor hier de beste score met ruim een 7,4. SAP behaalt dezelfde score als Infor en daarna volgen in volgorde MBS met een 7,17, Oracle met een 7,09 en AccountView met een 6,95 en Exact sluit wederom de rij met een 6,45.

Resultaat (gemiddeld oordeel: 6,72)

Wordt er gekeken naar de gemiddelde tevredenheid over het resultaat dan scoort SAP het best met een 7,26. Infor moet de tweede plaats afstaan aan Oracle, dat een 6,84 scoort, Infor volgt met een 6,81. MBS behaalt met 6,81 dezelfde score en AccountView en Exact sluiten wederom de rij met respectievelijk scores van 6,65 en 5,97.

Condities (gemiddeld oordeel: 6,69)

De gemiddelde tevredenheid over de condities lopen minder uiteen dan bij de vorige onderdelen. MBS behaalt met 6,88 de beste score, SAP is tweede met een 6,76 en AccountView is derde met een 6,71. Infor (6,52), Oracle (6,50) en Exact (6,46) zijn vierde, vijfde en zesde.

Tevredenheid versus verbeterpotentieel

Wordt er gekeken naar de tevredenheid versus het verbeterpotentieel van de onderzochte softwareleveranciers, dan scoort Infor het beste met 54 procent. Ondanks de eerdere nette scores van deze leverancier blijft er dan volgens de respondenten toch een verbeterpotentieel over van 46 procent! Opvallend is dat AccountView tweede staat in deze categorie met 52 procent. SAP is derde met eenzelfde percentage als AccountView. MBS (50 procent), Oracle (50 procent) en Exact (39 procent) volgen daaronder.

Reageer op dit artikel