artikel

Singulus krijgt inzicht dankzij warehouse software

Supply chain

Singulus krijgt inzicht dankzij warehouse software

Singulus is tevreden over verbeterde betrouwbaarheid van het magazijn en managementinformatie.

Singulus is tevreden over verbeterde betrouwbaarheid van het magazijn en managementinformatie.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Singulus   Leverancier/dienstverlener: SAP Nederland
Plaats:   Onderleverancier/-dienstverlener: Logifact Group
Branche: metaal- & kunststofindustrie   Bedrijfsgrootte: klein: 20 – 99 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-02-2007
Productnaam: SAP WMS-module  

Singulus, een bedrijf dat mastering producten levert voor optische disc’s is enkele jaren geleden al overgestapt op het ERP-pakket R3 van SAP. Recent is daar de WMS-module van SAP aan toegevoegd. Op 1 februari 2007 ging Singulus hiermee live, nadat in october 2006 met de implementatie was begonnen. Saffier Brull, manager operations bij Singulus: “De implementatie is op zich goed verlopen. Er staan nog een paar issues open. We zouden graag zien dat het weghalen van reserveringen op pick-opdrachten, die niet zijn afgerond, automatisch kan worden afgehandeld. Reserveringen worden standaard in het WMS vastgelegd. Maar als je een productieorder hebt met een manco kun je de reservering niet verder afwerken, je kunt hem niet financieel maken.

 

Nu passen we dergelijke zaken handmatig aan, maar dat is veel werk, we hopen dat het snel lukt dit zo aan te passen dat het systeem dit automatisch doet. Maar dat is het enige puntje waar we nog aan werken. Tevreden zijn we over de verbeterde betrouwbaarheid van het magazijn. De accuratesse in het magazijn hebben we in 2007 met 25 procent kunnen verbeteren. Alles is nu te volgen, in verschillende stadia. Eerder was het magazijn een soort van black box. Daarnaast biedt de verbeterde management informatie mogelijkheden om verder te optimaliseren. We kozen voor de WMS-oplossing van SAP, omdat een ander bedrijfsonderdeel -Singulus bestaat uit verschillende bedrijven al besloten had met SAP verder te gaan. Ook hadden sommige collega’s ervaring met SAP. Wel hebben we de keuze gemaakt om niet met de implementatiepartner in zee te gaan die ons ERP had geïmplementeerd. Zij hadden onvoldoende ervaring met de warehouse module. Logifact wel.”

Reageer op dit artikel