artikel

Onderzoek naar trends in ICT en automatisering

Supply chain

VNU Exhibitions start in maart een groot onderzoek naar trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT-toepassingen in de industrie. De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd op de vakbeurzen ICT & Logistiek en Industrie & ICT, die gezamenlijk het kloppend hart vormen van de Industriele Week van 2008.

De uitkomsten van het onderzoek vormen de basis voor een uitgebreid seminar en congresprogramma, dat onderdeel is van beide beurzen.

 

Levensader

Projectmanager Annette Bos: “ICT is de levensader van innovatie binnen de industrie. Beide beurzen presenteren de ontwikkeling op het snijvlak van productie- en logistieke automatisering. Als trend zien we dat beide takken van sport steeds meer met elkaar verweven raken. Het is daarom logisch dat we eerst in kaart brengen hoe de gebruikers van die technologie hun eigen behoeften taxeren om daar vervolgens een congresprogramma op te organiseren.”

 

Beurzen gescheiden

Met gezamenlijk 170 exposanten vormen beide beurzen het grootste IT-event voor de industrie. Het expositieprogramma strekt zich uit van ERP tot control systems, van automatische identificatie tot supply chain oplossingen. Beide beurzen, die elk jaarlijks plaatsvinden, zijn tijdens de Industriele Week fysiek van elkaar gescheiden. Annette Bos noemt dit een bewuste keuze. “We leggen logische looproutes tussen beide beurzen aan, zodat we bezoekers, die gericht voor ICT en automatisering komen, op een natuurlijke manier in contact kunnen brengen met de hele keten. ICT bedden we in in de componenten die ze normaal gesproken aansturen. Deze zaken zijn te vinden op Macropak, Aandrijftechniek & Factory Automation en Industrial Processing.

 

Gereserveerd
De belangstelling voor beide beurzen is groot. De vakbeurzen ICT & Logistiek en Industrie & ICT zijn ruim voor de helft gereserveerd. Wie geinteresseerd is in deelname kan contact opnemen met Tamara Boogaard, telefoon 030 – 2952864, www.ict-en-logistiek.nl en www.industrie-en-ict.nl.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel