artikel

Limagrain kiest voor internationaal geïntegreerd ERP systeem

Supply chain

Limagrain Group, Europa’s grootste plantenveredelaar en aanbieder van landbouwzaaizaden is bezig met de wereldwijde roll-out van het ERP systeem Microsoft Dynamics AX. Microsoft-partner Columbus IT implementeert het systeem internationaal bij Limagrain Group.

Met Microsoft Dynamics AX is Limagrain in staat de informatie gemakkelijk te delen met alle geïmplementeerde landen.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Limagrain Group   Leverancier/dienstverlener: Microsoft Business Solutions
Plaats: Rilland   Onderleverancier/-dienstverlener: Columbus IT Partner
Branche: land- & tuinbouw   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 30-01-2009
Productnaam: Microsoft Dynamics AX  

Het systeem is reeds geïmplementeerd bij de Spaanse en Nederlandse vestiging en momenteel vindt de implementatie bij de Franse en de Belgische vestiging van het bedrijf plaats. Met Microsoft Dynamics AX is Limagrain in staat de informatie gemakkelijk te delen met alle geïmplementeerde landen.

 

Limagrain Group is al sinds 1879 actief in het produceren van hoogwaardig uitgangsmateriaal van maïs, granen, voeder- en gazongrassen, uien, koolzaad en groenbemesters voor professioneel gebruik in de voederbouw, akkerbouw en groensector. Limagrain Group beheerste de financiën, distributie en fabricage door gebruik te maken van verschillende systemen tegelijk. Deze systemen waren niet geïntegreerd met elkaar. Dit resulteerde in veel dubbele invoer, inefficiënt werken en zeer moeizaam te verkrijgen management informatie.

 

De Limagrain Holding in Frankrijk besloot op zoek te gaan naar een nieuw ERP systeem dat alle kwekerijen in één uniek systeem kon beheersen en alle bestaande management systemen kon vervangen. Het Microsoft pakket Dynamics AX werd daar het meest geschikt voor bevonden. Door data te delen wordt snel inzicht verkregen in bijvoorbeeld de voorraden bij de andere vestigingen en kunnen betrouwbare financiële rapportages snel worden samengesteld. Voor de implementatie van dit pakket zocht het bedrijf een wereldwijde partner die lokaal alle vestigingen van Limagrain kon ondersteunen en koos voor de ervaring in internationale projecten van Columbus IT.

 

Limagrain verwacht begin 2009 klaar te zijn met de implementatie in Frankrijk en België.

Reageer op dit artikel