artikel

Regifarm flexibeler met nieuw EDI

Supply chain

Regifarm flexibeler met nieuw EDI
Regifarm

Het EDI-systeem van farmaceutische groothandel Regifarm voldeed niet meer aan de flexibiliteitseisen van het bedrijf. Dankzij de implementatie van een nieuw systeem is het bedrijf nu klaar voor de toekomst.

Het EDI-systeem van farmaceutische groothandel Regifarm voldeed niet meer aan de flexibiliteitseisen van het bedrijf. Dankzij de implementatie van een nieuw systeem is het bedrijf nu klaar voor de toekomst.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Regifarm   Leverancier/dienstverlener: SRC System Integrators
Plaats: Rotterdam / Nieuwleusen  
Branche: farmaceutische industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname:
Productnaam: Seeburger Business Integration  

Regifarm, farmaceutische groothandel, werkt vanuit distributiecentra in Rotterdam en Nieuwleusen. Een uitgebreid assortiment van 20.000 artikelen ligt permanent op voorraad. Het bedrijf is opgezet en wordt bestuurd door apothekers die belang hechten aan zelfstandigheid. Door het aanbieden van producten en diensten ondersteunt het bedrijf apothekers bij hun lokale ondernemerschap.

 

Flexibiliteit ontbrak

De farmaceutische groothandel deed al zaken met behulp van Electronic Data Interchange (EDI) maar merkte dat het steeds lastiger werd om leveranciers goed aan te kunnen sluiten. Daarbij was het systeem onvoldoende geschikt om goed te kunnen anticiperen op veranderingen in de markt. Flexibiliteit was een aspect dat Regifarm steeds meer miste in zijn toenmalige EDI-omgeving.

 

Servicegraad

Het is voor het bedrijf belangrijk om flexibel op de wensen van zijn afnemers in te kunnen blijven spelen, ook in de toekomst. Zo kan het een hoge servicegraad blijven garanderen. Daarom besloot de farmaceutische groothandel zijn EDI-omgeving anders in te richten en zich klaar te maken voor de toekomst. Het bedrijf ging in zee met SRC System Integrators, solution provider uit Hoorn. Dit bedrijf implementeerde Seeburger software voor het elektronisch versturen en ontvangen van orders, facturen en pakbonnen.

 

Informatievoorziening pro-actief

Regifarm heeft in totaal 400 leveranciers en 180 klanten. Duidelijke communicatie met alle trading partners is dan ook heel belangrijk. En het belang hiervan neemt nog sterker toe wanneer het aantal klanten in de toekomst toeneemt.

De informatievoorziening richting de afnemer is beduidend verbeterd sinds de implementatie van de nieuwe EDI-software. Regifarm voorziet zijn trading partners nu pro-actief van belangrijke informatie zoals bijvoorbeeld in het geval een order niet volledig of verkeerd is binnengekomen. Daarnaast is het nu mogelijk, door het flexibele karakter van de applicatie, om eenvoudig zelf aanpassingen te verrichten in de uit te wisselen EDI-berichten. Hierdoor wordt er snel en soepel ingespeeld op de ontwikkelingen in de markt. Daarbij is het aansluiten van nieuwe trading partners vereenvoudigd.

 

Beveiligde mailbox

Bob Chatta, systeembeheerder bij Regifarm: “SRC heeft in kaart gebracht wat wij belangrijk vinden. De oplossing en adviezen die het bedrijf heeft aangedragen, sluiten goed aan op onze wensen. Daarnaast is de software gemakkelijk te hanteren en aan te passen.” In het vierde kwartaal van 2007 is het bedrijf klaar om ook via BVG ip elektronisch zaken te doen. Vanaf dan wordt het ook mogelijk om via een beveiligde mailbox gegevens uit te wisselen. Chatta: “Dankzij de flexibiliteit van de nieuwe software kunnen wij nieuwe ontwikkelingen sneller opnemen omdat we alles zelf kunnen aanpassen”.

 

Aanpassingsvermogen

Jan Vinks, algemeen directeur van Regifarm beaamt dat Regifarm nu is klaar voor de toekomst. “Ontwikkelingen in de markt worden op de voet gevolgd en processen worden hier op aangepast. Door ons verbeterde aanpassingsvermogen zijn wij nu in staat onze relaties met leveranciers en afnemers verder te versterken en uit te breiden. In de nabije toekomst verwachten wij met nog meer trading partners elektronisch zaken te doen. Zo verbeteren wij onze efficiency en effectiviteit en realiseren wij onze beoogde groei”.

Reageer op dit artikel