artikel

Boltjes verbetert productieplanning met nieuwe planningstool

Supply chain

Boltjes verbetert productieplanning met nieuwe planningstool
Boltjes verbetert productieplanning met nieuwe planningstool

Boltjes, productiebedrijf van buiswerk, wil de zogeheten time to market halveren door de planningstool Planwise van softwareleverancier Ortec in te zetten voor haar productieplanning. Hiermee wil het productiebedrijf een efficiëntere inzet van de resources en een meer effectieve sturing in de voorraadniveaus bewerkstelligen.

Boltjes, productiebedrijf van buiswerk, wil de zogeheten time to market halveren door de planningstool Planwise van softwareleverancier Ortec in te zetten voor haar productieplanning. Hiermee wil het productiebedrijf een efficiëntere inzet van de resources en een meer effectieve sturing in de voorraadniveaus bewerkstelligen.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Boltjes   Leverancier/dienstverlener: Ortec
Plaats: Amersfoort  
Branche: metaal- & kunststofindustrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-11-2007
Productnaam: Planwise  

Voor Boltjes is het belangrijk dat voorraden zo klein mogelijk worden gehouden, omdat de prijs van de grondstoffen sterk fluctueert. Maar ondanks kleine voorraden wil het bedrijf wel flexibel blijven leveren naar de klant toe. “De klant belt en wij produceren”, legt logistiek manager Philip Panjer uit. “Onze levertijden zijn momenteel ongeveer zes weken, terwijl de klant het binnen ongeveer twee tot drie weken verwacht.” Met Planwise van Ortec wil Boltjes de levertijden terugbrengen tot drie weken.

Realtime en multi-user

Een belangrijke voorwaarde voor de producent was dat de software realtime en multi-user inzetbaar is. Zo kan de productie beter aangepast worden op het moment dat de klant het vraagt. Ook kan de klant beter op de hoogte worden gehouden van lopende orders. Doordat het multi-user is, is hetzelfde planscherm in Tsjechië in het Tsjechisch te volgen en in Nederland in het Nederlands.

 

Lees ook:
Textielfabrikant verbetert productieplanning (nieuws, juni 2007)

Reageer op dit artikel