artikel

Waterman Onions up-to-date via snelle ERP-implementatie

Supply chain

Waterman Onions up-to-date via snelle ERP-implementatie
Waterman Onions live met Microsoft ERP

Bij Waterman Onions in Emmeloord keken ze al een tijdje uit naar een volwaardig ERP-systeem dat het oude boekhoudsysteem kon vervangen. Toen de keuze voor een pakket eenmaal was gemaakt werd het systeem in slechts twee maanden geïmplementeerd. Projectleider Marrianne Brouwer: “We zijn blij met de functionaliteiten van het pakket, maar misschien hadden we voor de implementatie een maand meer de tijd moeten nemen.”

Bij Waterman Onions in Emmeloord keken ze al een tijdje uit naar een volwaardig ERP-systeem dat het oude boekhoudsysteem kon vervangen. Toen de keuze voor een pakket eenmaal was gemaakt werd het systeem in slechts twee maanden geïmplementeerd. Projectleider Marrianne Brouwer: “We zijn blij met de functionaliteiten van het pakket, maar misschien hadden we voor de implementatie een maand meer de tijd moeten nemen.”

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Waterman Onions   Leverancier/dienstverlener: Imtech ICT Dynamics Solutions
Plaats: Emmeloord   Onderleverancier/-dienstverlener: Microsoft Business Solutions
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte: klein: 20 – 99 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-01-2007
Productnaam: Microsoft Dynamics NAV+AGF ADD-ON  

Projectleider Marrianne Brouwer: “We gebruikten Exact als boekhoudprogramma, maar we wilden meer. Daarom hebben we enkele jaren geleden rondgekeken naar een nieuwe ERP-oplossing en waren destijds erg gecharmeerd van Dynamics NAV (Navision). Omdat we het op dat moment alleen als boekhoudkundig pakket wilden gebruiken was het wat te omvangrijk. Order- en opdrachtbevestigingen waren toen nog niet aan de orde. In het voorjaar van 2006 hebben we er nog eens goed over nagedacht en op dat moment besloten om de zoektocht naar een nieuw pakket wel door te zetten. Na een korte pakket zoektocht, waarbij we onder andere de AccountView-oplossing hebben bekeken, zijn we op 1 november 2006 begonnen met de implementatie van het Navision pakket met aanvullende AGF add-on.”

 

Snelle implementatie

“We wilden graag op 1 januari 2007 live gaan en dat is ook gelukt. De implementatietijd was daarmee maar twee maanden en dat bleek achteraf misschien wat te ambitieus. We hadden eigenlijk wat meer tijd moeten inruimen voor trainingen en dergelijke. Vanuit de leverancier is dat overigens wel aangegeven, maar het is en blijft toch lastig om tussen je normale werkzaamheden tijd vrij te maken voor het oefenen met de nieuwe software. Uiteindelijk zijn we pas echt aan de slag gegaan met het ERP toen we live waren. De implementatie betekende ook wel een andere manier van werken, mede omdat we ook met andere hardware aan de slag zijn gegaan. Nu werken we met een netwerk in plaats van drie pc’tjes. De productieafdeling kwam voorheen op het werk niet met computers in aanraking, nu boeken ze zelf de binnengekomen gewassen in.”

 

Wat Waterman Onions doet:

Waterman Onions is een uien sorteer- en verpakkingsbedrijf dat jaarlijks 60.000 à 70.000  ton uien verwerkt. Waterman droogt, sorteert, verpakt en levert uien af aan zowel de detailhandel, de groothandel en de export.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel