artikel

Ovako verlaagt tussenvoorraad met planningstool Quintiq

Supply chain

Ovako verlaagt tussenvoorraad met planningstool Quintiq
Peter Betjes van Ovako

Staalleverancier Ovako begint de vruchten te plukken van de planningstool die het vorig jaar in gebruik heeft genomen. Door het samenvoegen van de grove en fijnplanning is de tussenvoorraad met 15% verlaagd en is de benuttingsgraad van de ovens naar 90% gestegen.

Staalleverancier Ovako begint de vruchten te plukken van de planningstool die het vorig jaar in gebruik heeft genomen. Door het samenvoegen van de grove en fijnplanning is de tussenvoorraad met 15% verlaagd en is de benuttingsgraad van de ovens naar 90% gestegen.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Ovako   Leverancier/dienstverlener: Quintiq
Plaats:  
Branche: metaal- & kunststofindustrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-06-2006
Productnaam:  

Toen Ovako in juni 2006 live ging met nieuwe planningssoftware van leverancier Quintiq, had het bedrijf een aantal duidelijk doelstellingen voor ogen. ‘We wilden de doorlooptijd met tien procent verbeteren, waardoor de tussenvoorraad omlaag kan. Verder wilden we aan de klant laten zien waar hun order is’, vertelt Peter Betjes van Ovako in een interview met Logistiek.

 

Tussenvoorraad gedaald

Inmiddels kan de staalleverancier de vruchten plukken van de nieuwe software. De tussenvoorraad is gedaald van gemiddeld 2.300 ton staal naar 1.800 ton en de vullingsgraad van de ovens is gestegen naar 90%.

 

Einde aan administratieve ballast

Naast deze harde cijfers zijn er ook zachte voordelen, vertelt Betjes. ‘Grof en fijn apart afhandelen leverde veel administratieve ballast op. Nu ze zijn samengevoegd is er een enorme rust ontstaan en die rust vertaal zich in hogere productiviteit.’

 

Lees de volledige reportage over Ovako in het bladarchief.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel