artikel

Bouwbedrijf Hendriks kiest voor ERP-pakket Metacom 8 van Van Meijel

Supply chain

Bouwbedrijf Hendriks kiest voor ERP-pakket Metacom 8 van Van Meijel
Hendriks krijgt logistieke ERP-software

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Hendriks   Leverancier/dienstverlener: Van Meijel Plaats:   Branche: bouw & installatie   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: Productnaam: Metacom 8   Bouwbedrijf Hendriks verwacht een efficiencyslag te maken, met invoering van Metacom 8. Hendriks is het eerste bouwbedrijf dat overstapt op dit nieuwe pakket. ‘Veel ERP-systemen zijn niet ingericht op de logistiek […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Hendriks   Leverancier/dienstverlener: Van Meijel
Plaats:  
Branche: bouw & installatie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam: Metacom 8  

Bouwbedrijf Hendriks verwacht een efficiencyslag te maken, met invoering van Metacom 8. Hendriks is het eerste bouwbedrijf dat overstapt op dit nieuwe pakket. ‘Veel ERP-systemen zijn niet ingericht op de logistiek in de bouw.’

Hendriks verwacht vooral veel voordeel van de integratie en de informatieoverdracht tussen projectontwikkeling, bouw en onderhoud. ‘Dankzij de implementatie van het document management systeem kunnen we elektronische documenten, facturen en bestekken centraal opslaan en voor iedereen in de juiste versie toegankelijke maken’, zegt Bertus Roest die als adviseur bij de selectie betrokken is geweest.

 

Veel mis in de bouw

‘Er gaat in de bouw veel mis doordat partijen niet goed met elkaar communiceren’, weet Frans Van Meijel, directeur van softwarebedrijf Van Meijel. ‘Iedereen die wel eens een verbouwing heeft meegemaakt zal dit beamen. Het wordt uiteindelijk allemaal wel weer opgelost, maar er kan nog zo veel geld worden verdiend door zaken in één keer goed te doen.’

 

ERP niet op logistiek gericht

De kneep zit ‘m vaak in de wijzigingen die tijdens de bouw moeten worden doorgevoerd. Van Meijel: ‘Dit heeft op veel plekken consequenties; bestellingen moeten worden geannuleerd, de calculatie moet worden aangepast, de betrokken onderaannemers moeten worden geïnformeerd, etc. De meeste ERP-systemen ondersteunen dit onvoldoende omdat ze puur financieel sturen en niet op logistiek zijn ingericht.’

 

Nieuwe versie Metacom

Metacom 8 is de nieuwe versie van het bedrijfsbrede softwaresysteem (ERP) dat Van Meijel voert. Dit softwarebedrijf richt zich volledig op de bouwsector. Het goede aan zijn pakket, vindt Van Meijel, is dat dit systeem wel de logistieke bouwprocessen centraal stelt.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel