artikel

Vreugdenhil implementeert ERP-pakket NAV van Schouw

Supply chain

Vreugdenhil implementeert ERP-pakket NAV van Schouw
Vreugdenhil

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Vreugdenhil   Leverancier/dienstverlener: Schouw Informatisering Plaats: Voorthuizen   Onderleverancier/-dienstverlener: Microsoft Business Solutions Branche: fast moving consumer goods   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: Productnaam: Microsoft Dynamics NAV   Vreugdenhil Dairy Foods uit Voorthuizen heeft Schouw Informatisering uit Etten-Leur opdracht gegeven tot de implementatie van Microsoft Dynamics NAV […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Vreugdenhil   Leverancier/dienstverlener: Schouw Informatisering
Plaats: Voorthuizen   Onderleverancier/-dienstverlener: Microsoft Business Solutions
Branche: fast moving consumer goods   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam: Microsoft Dynamics NAV  

Vreugdenhil Dairy Foods uit Voorthuizen heeft Schouw Informatisering uit Etten-Leur opdracht gegeven tot de implementatie van Microsoft Dynamics NAV in combinatie met SI Foodware. Het belangrijkste doel dat Vreugdenhil met de ERP-implementatie voor ogen heeft, is het consolideren van de vier vestigingen in één ERP-applicatie.

Hierdoor wil Vreugdenhil o.a. het management voorzien van de juiste inzichten en middelen om de verschillende bedrijven succesvol aan te sturen. Vreugdenhil behoort tot de belangrijkste internationale aanbieders van gesproeidroogde zuivelproducten en op zuivel gebaseerde specialiteiten voor de voedingsmiddelenindustrie. Jan Vreugdenhil: ‘We hebben onder andere voor Schouw Informatisering gekozen, vanwege haar branchespecifieke expertise.”

 

Continuïteit

Het zuivelspecialisme van Vreugdenhil strekt zich uit van inkoop en productie tot opslag, verkoop en distributie van grondstoffen, halffabricaten en eindproducten. Gedurende het hele proces vindt continue kwaliteitscontrole plaats. “Door onze aanwezigheid in de volledige keten zijn wij in staat om hoogwaardige producten te leveren”, vertelt Jan Vreugdenhil. “Voor de continuïteit van onze bedrijfsactiviteiten spelen twee elementen een belangrijke rol. Ten eerste is dat voedselveiligheid en ten tweede ons voortdurend streven naar efficiencyverbetering in de bedrijfsvoering om ook op lange termijn concurrerend te blijven.”

 

Efficiencyverbetering

Vreugdenhil: “Door geïntegreerd met één systeem te gaan werken, zullen we een behoorlijke efficiencyslag maken. Echter, een standaard ERP-systeem kan niet voorzien in de foodspecifieke eigenschappen zoals kwaliteitscontroles en productspecificaties. In productspecificaties moeten alle kenmerken van onze producten worden vastgelegd, zoals o.a. het vetgehalte, eiwit en totaal aëroob-kiemgetal. Schouw Informatisering heeft voor dergelijke zaken SI Foodware ontwikkeld op basis van Dynamics NAV. Hierdoor verwachten we dat we wat betreft de voedselveiligheid zaken eenduidiger te kunnen vastleggen waardoor we naar onze klanten toe klantspecifieke ingrediëntendeclaraties kunnen uitleveren. Kortom, de continuïteit van onze bedrijfsactiviteit wordt met deze implementatie versterkt.”

 

Scope

Naast de implementatie van Dynamics NAV en SI Foodware, zal er ook gebruik gemaakt gaan worden van RF-scanning, EDI en integratie met de werkvloer (MES integratie). Ook zaken als weegschaalkoppelingen, etiketteren en een douanekoppeling behoren tot de volledige scope. De scope van het project omvat dan alle vier de vestigingen, waarbij ze zullen starten met de vestiging Gorinchem. Op deze manier blijft het project beheersbaar.

 

Reageer op dit artikel