artikel

Voederproducent Fransen-Gerrits live met Lawson M3 ERP

Supply chain

Voederproducent Fransen-Gerrits live met Lawson M3 ERP
Diervoederproducent live met M3 ERP van Lawson

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Fransen-Gerrits Groep   Leverancier/dienstverlener: Lawson Software Plaats: Erp   Onderleverancier/-dienstverlener: Alfa-Beta Solutions Branche: land- & tuinbouw   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-01-2007 Productnaam: Lawson M3   Diervoederproducent Fransen-Gerrits Groep is live gegaan met Lawson M3 ERP. Vier fabrieken, vier verkoopmaatschappijen en de op- en overslaglocatie van […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Fransen-Gerrits Groep   Leverancier/dienstverlener: Lawson Software
Plaats: Erp   Onderleverancier/-dienstverlener: Alfa-Beta Solutions
Branche: land- & tuinbouw   Bedrijfsgrootte: middelgroot: 100 – 399 werknemers
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-01-2007
Productnaam: Lawson M3  

Diervoederproducent Fransen-Gerrits Groep is live gegaan met Lawson M3 ERP. Vier fabrieken, vier verkoopmaatschappijen en de op- en overslaglocatie van de Fransen-Gerrits Groep zijn gemigreerd naar het nieuwe ERP-systeem. Implementatiepartner Alfa-Beta Solutions zorgde voor de ICT-ondersteuning.

Vier diervoederproducenten besloten in 2002 te fuseren tot een bedrijf dat onder de naam Fransen-Gerrits Groep door het leven zou gaan. Nadat deze fusie was gerealiseerd, bleek dat de efficiency en informatie uit de vier bedrijven kon worden verbeterd en één nieuw ERP voor de vier producenten zou daarbij kunnen helpen. Gekozen werd voor het M3 pakket van Lawson. Dit pakket binnen Lawson is afkomstig van Intentia en is vooral geschikt voor bedrijven die zich in de productie-, distributie- en onderhoud sectoren bevinden.

 

Fransen-Gerrits verwacht met M3 dus de efficiency te kunnen verhogen en daarnaast management informatie sneller beschikbaar te hebben. De verschillende productiebesturingssystemen en de receptuur-optimalisatiesoftware zijn aan Lawson M3 gekoppeld. De verkopen die in M3 worden geregistreerd zijn direct beschikbaar binnen de productiebesturingssystemen. Alle leveringen die door weging op de weegbrug zijn verkregen worden automatisch teruggekoppeld naar het systeem.

 

GFL met terugwerkende kracht

De diervoederproducent zorgt er met het gebruik van M3 ERP eigenlijk met terugwerkende kracht voor dat het voldoet aan de eisen van de in 2004 geïntroduceerde General Food Law. Dat is een wet die van bedrijven verlangd dat ze weten waar hun producten dan wel grondstoffen zijn en binnen korte tijd hierover inzage in kunnen geven. De traceerbaarheid van de producten is volgens de softwareleverancier gewaarborgd door een volledige integratie met de tracking & tracing engine van de productieautomatisering.

 

Lees ook:

BT Europe toe aan ERP-upgrade (nieuws, 16 januari 2006)

 

Reageer op dit artikel