artikel

Kramp Groep realiseert 30% hogere omloopsnelheid

Supply chain

Met Slim4 verbeterde de servicegraad van 93% naar ruim 96%.

Met Slim4 verbeterde de servicegraad van 93% naar ruim 96%.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Kramp Groep   Leverancier/dienstverlener: Slimstock
Plaats: Varsseveld  
Branche: land- & tuinbouw   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

 

 

Onderstaande tekst is aangeleverd door de leverancier.

 

 

Kramp Groep opereert wereldwijd en bestaat uit de bedrijfsonderdelen Kramp Agri, Kramp Industry en Kramp Tuin & Park. Met 1000 medewerkers en een omzet van 220 miljoen Euro is men toonaangevend in Europa. In Nederland heeft Kramp Groep een magazijnoppervlakte van 30.000 m2 en een assortiment van 150.000 technische artikelen, waarvan er 90.000 op voorraad liggen. Met het unieke voorraadbeheerssysteem Slim4 worden de logistieke prestaties steeds beter. Alle voorraadartikelen worden bestuurd vanuit Slim4. Marcel Vlogtman, Stafmedewerker Inkoop & Logistiek, legt uit waarom.     

 

"Zo’n drie jaar geleden zijn we op een nieuw ERP-systeem (IMI) overgegaan, maar daar zat een voorraadbeheermodule in, die voor ons niet voldeed. Dat was de reden om op zoek te gaan naar een alternatief", aldus Vlogtman. Het concern levert vooral technische onderdelen voor de agrarische, industriële en tuin- en parkmarkt en is daardoor sterk afhankelijk van het seizoen. Infolog bleek voor de beheersing van die eigenschap het juiste programma in huis te hebben: Slim4. Vlogtman: “We beheren seizoensgebonden producten nu beter en het systeem kan het, mits er voldoende gegevens beschikbaar zijn, zelf automatisch berekenen. Als er verschuivingen zijn, kunnen we hierop snel anticiperen.

 

Kramp levert onder andere spareparts voor landbouwmachines en heeft dus veel artikelen in het assortiment met erg onregelmatige vraag. Dit gedeelte was lastig te besturen. Aan de ene kant hadden we veel voorraad en liep de incourante voorraad op, aan de andere kant grepen we ook vaak mis. Met Slim4 gaat dit nu veel beter. Je merkt dat Slim4 gemaakt is om ook met dit soort artikelen de voorraadhoogte en de gewenste service op elkaar af te stemmen. Bij dit gedeelte van het assortiment hebben we duidelijk een grote slag geslagen.

 

Volgens Vlogtman is Slim4 logisch opgebouwd. "De logica van het voorspellen van je vraag en vervolgens het kijken wat je eigenlijk moet bestellen, is goed geïntegreerd in het systeem. Slim4 laat onze voorraadbeheerders alleen naar de uitzonderingen kijken. Dat heeft een efficiencyslag opgeleverd.” Vlogtman: "Wij beheren nu met veel minder moeite grotere aantallen artikelen. Alle 300.000 voorraadartikelen worden door 30 planners, verspreid over drie landen, met dit programma beheerd.”

 

Het Slim4-pakket is erg gebruiksvriendelijk. “Ook wanneer medewerkers niet veel kennis hebben van echt voorraadbeheer, kan men vrij gemakkelijk met het systeem werken", aldus Vlogtman. 

 

De voorraadbeheerders zijn professioneler en bewuster geworden. Een ander groot voordeel is dat de communicatie richting Verkoop ook naar een hoger level is gebracht. We kunnen makkelijker de vinger op de zere plek leggen. Dat komt ook de onderlinge communicatie en de prestaties tussen de afdelingen Inkoop en Verkoop ten goede. Slim4 biedt daardoor ook de nodige rust."

 

Uiteindelijk is de voorraad van Kramp een stuk lager geworden. De omloopsnelheid is gestegen met 30%.

 

Vlogtman: “In onze beslissing voor de keuze van Slim4 heeft sterk meegewogen dat Infolog beschikt over medewerkers die veel praktijkervaring hebben. Dat geeft veel vertrouwen. Door de kwaliteit van Slim4 en de expertise van de medewerkers gingen we in één keer in zes magazijnen live. Dat liep goed, we hebben weinig problemen gehad. Recent hebben we nog drie magazijnen in de Benelux ineengeschoven." Ook hier bleek Slim4 en Infolog van grote waarde.”

Reageer op dit artikel