artikel

Infolog brengt rust in voorraadbeheer van Teak & Garden

Supply chain

Teak & Garden continueert groei

Teak & Garden continueert groei

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Teak & Garden   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats:  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

 

Onderstaande tekst is aangeleverd door de leverancier.

 

 

Teak & Garden is in Europa één van de grootste leveranciers van tuinmeubelen. Via een uitgebreid dealernetwerk leveren zij tuinmeubelen van onder andere teak, RVS en vlechtwerk. Door jarenlange ervaring waarborgt de Teak & Garden collectie een uitmuntende kwaliteit en staat het garant voor jarenlang probleemloos gebruik.

 

Omdat Teak & Garden een voorraadhoudende functie voor hun dealernetwerk heeft, is een sterke voorraadpositie een noodzaak. Na een overname, 3 jaar geleden, kwam Nick Wesselman tot de conclusie dat er teveel op voorraad lag en er vaak werd mis gegrepen. Wesselman zag het belang van het zoeken naar een goed voorraadbeheer systeem.

            

Het inzichtelijk en beter beheersbaar maken van de voorraad, zo luidde de uitdaging voor Nick Wesselman, algemeen directeur van Teak & Garden. Dankzij Slim4 van InfoLog slaagde hij erin beide doelen dit jaar te bewerkstelligen. De voordelen van de add-on reiken zelfs verder, ook in het inkoopproces worden flinke winsten geboekt.

 

Wesselman: “In onze branche is het heel belangrijk dat je producten tijdig kunt leveren. Op meubels voor binnenshuis wil men vaak nog wel drie maanden wachten, maar voor onze producten geldt dat absoluut niet. De klant wil zijn teakhouten tuinmeubelen het liefst direct mee naar huis nemen.

           

Om die reden is een goed en correct voorraadbeheersysteem voor Teak & Garden onmisbaar. De producten worden voor een groot deel in Azië ingekocht, waardoor er een relatief lange levertijd is. Bovendien kent de marktvraag flinke seizoen pieken en is er een onregelmatig afzetpatroon. Om die grillige markt toch zo optimaal mogelijk te kunnen bedienen hebben wij voor Slim4 van InfoLog gekozen.”

 

Forse daling voorraad

De keuze om de standaard Exact-omgeving te verrijken met Slim4 heeft Teak & Garden zeker geen windeieren gelegd. Het gehele proces is inzichtelijker geworden en beter te besturen. Daarnaast daalde het voorraadniveau bij gelijkblijvende prestaties. “In het verleden hielden we grote hoeveelheden op voorraad om maar te kunnen leveren. Desondanks gebeurde het nog regelmatig dat de benodigde goederen niet voorradig waren. Nu hebben we in een periode van slechts vier maanden al een voorraadreductie gerealiseerd van ongeveer 30 procent”, licht Wesselman toe.

 

Doordat de informatievoorziening nu eveneens beter gestructureerd is, maakt Teak & Garden tevens verbeterslagen in het inkoopproces. Wesselman: “We kunnen de inkoop beter plannen doordat Slim4 ook besteladviezen geeft. Hierdoor kunnen we zendingen eenvoudig aanvullen, weten onze leveranciers wat ze kunnen verwachten en kunnen wij een liquiditeitsplanning maken. Ook als bepaalde producten of productgroepen gedurende de komende levertijd onder de veiligheidsvoorraad komen, waarschuwt de software ons dat er actie genomen moet worden. Bovendien is de besteltijd drastisch afgenomen. Waar ik voorheen met de bestellingen voor de grote leveranciers anderhalve dag per week bezig was, kan ik nu in een halve dag alle bestellingen afhandelen.”

 

Voor de algemeen directeur is het dan ook duidelijk: de keuze voor Slim4 en voor InfoLog is absoluut de juiste geweest om de groei in de komende jaren te continueren.

 

Reageer op dit artikel