artikel

CTR realiseert 40% meer omzet en verhoogt omloopsnelheid met 25%.

Supply chain

Slim4 zet werkkapitaal efficiënt in.

Slim4 zet werkkapitaal efficiënt in.

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: CTR   Leverancier/dienstverlener: Slimstock
Plaats: Enter  
Branche: bouw & installatie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

 

Onderstaande tekst is aangeleverd door de leverancier.

 

 

CTR Trading ontwikkelt, produceert en verhandelt sinds 1992 onder de naam Coulisse raamdecoratie voor een groeiende internationale klantenkring. Daarbij biedt het een grote variëteit in artikelen – van houten jaloezieën tot rolgordijnen en van verticale lamellen tot plissés, in onderdelen en in standaardmaten – en voldoet het aan de hoogste kwaliteitseisen. Om de groei in goede banen te blijven leiden, gebruikt men sinds kort Slim4, het product om binnen een logistieke Exact-omgeving grote voorraadreducties te realiseren en de customer service te verhogen. Harco Evers, verantwoordelijk voor de voorraad, zag direct na installatie al resultaat.

 

"Omdat we zo sterk groeien, is het voor ons erg belangrijk om de voorraad goed in de greep te houden," zo steekt Evers van wal. “De voorraad van CTR bestaat uit een grote variëteit aan artikelen, zo’n 2000 in totaal, verspreid over 6 verschillende locaties. Een van de eisen die CTR aan zichzelf heeft gesteld, is te voldoen aan hun hoge normen van levering. Een uitdaging als je eigen leveranciers vooral in het Verre Oosten zitten. Daarvoor moet je je voorraad kunnen sturen en gericht kunnen inkopen. Om die reden zijn we gestart met Slim4. We merken nu dat we efficiënter werken, zichtbaar beter sturen en veel dichter er boven op zitten.”

 

Evers: "Zo gaat de waarde van de inkoop omlaag, is de voorraad in ‘verkeerde’ artikelen aan het verdwijnen en is de omloopsnelheid met 25% omhoog gegaan. Slim4 heeft inmiddels z’n waarde bewezen. "Vooral het feit dat Slim4 met ‘management by exception’ werkt, heeft voor veel rust gezorgd. We kijken nu alleen naar de uitzonderingen die Slim4 aangeeft en kunnen daarom een verhoogde service bieden, grote kostenbesparingen realiseren en onze leveranciers beter aansturen."

 

"Onze snelle groei in de afgelopen tijd en 30% nieuwe artikelen in het assortiment, legde een grote druk op onze organisatie. Dankzij Slim4 en de optimalisatie van onze eigen processen, genereren we 40% meer omzet met hetzelfde personeel, in dezelfde tijd en zonder extra kapitaalbeslag. Zonder dit soort tools is het onverantwoord om zo hard te groeien.”

 

Slim4 biedt ons sneller betere managementinformatie. Door onze leveranciers in te lichten over onze geplande inkopen, sturen we actief in de keten. Wij willen plannen wat zij gaan maken met als doel een solide containerplanning."

 

 

De implementatie van Slim4 verliep goed. Evers: "We hebben er tijd en ruimte voor vrijgemaakt en de mensen van InfoLog hebben de beloftes waargemaakt. Doordat het systeem standaard geïntegreerd is met Exact was er geen enkele IT-belasting aan onze kant. Bovendien heb je het gebruik van Slim4 vrij snel onder de knie, dankzij de goede trainingen van InfoLog. Op dit moment zijn er bij ons zo’n 45 mensen in dienst, die de gehele Europese markt bedienen. Om flexibel kwalitatief hoogwaardige producten in die markt te blijven zetten, moet je kunnen vertrouwen op je systeem. Slim4 biedt ons die mogelijkheid." 

 

 

Reageer op dit artikel