artikel

Tommy Hilfiger Corporation live met SAP Apparel en Footwear Solution

Supply chain

Tommy Hilfiger Corporation live met SAP Apparel en Footwear Solution
Tommy Hilfiger

Projectgegevens Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: SAP Nederland Plaats:   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 10-01-2007 Productnaam:   Kledingproducent Tommy Hilfiger Corporation gaat SAP Apparel and Footwear Solution (AFS) wereldwijd inzetten als basiscomponent voor zijn IT-infrastructuur. De multinational wil hiermee zijn bedrijfsprocessen standaardiseren en wereldwijd online en real-time inzicht krijgen in managementinformatie. Ook kostenbesparing […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: SAP Nederland
Plaats:  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 10-01-2007
Productnaam:  

Kledingproducent Tommy Hilfiger Corporation gaat SAP Apparel and Footwear Solution (AFS) wereldwijd inzetten als basiscomponent voor zijn IT-infrastructuur. De multinational wil hiermee zijn bedrijfsprocessen standaardiseren en wereldwijd online en real-time inzicht krijgen in managementinformatie.

Ook kostenbesparing is mogelijk door de complete organisatie te ondersteunen vanuit één gecentraliseerde ERP-omgeving.

Het bestuur van Tommy Hilfiger besloot te kiezen voor één gestandaardiseerde IT-omgeving voor al zijn vestigingen, gebaseerd op de SAP AFS-oplossing.

 

Belangrijk platform

Mike Day, Senior Vice President Operations and IT: “Door de strategische keuze voor SAP beschikken we over een belangrijk platform dat ons helpt onze belangrijkste doelen te realiseren. We gaan werken met één wereldwijd, geharmoniseerd platform dat ons niet alleen ondersteunt bij de versterking van onze succesvolle organisatie, maar er tegelijkertijd voor zorgt dat we besparen op onze IT-uitgaven. Dat realiseren we doordat we met dit platform in staat zijn onze organisatie wereldwijd te ondersteunen vanuit een gecentraliseerde en gestandaardiseerde, maar flexibele, omgeving.”

 

Durfkapitalist

De Europese vestigingen van Tommy Hilfiger maken al sinds 1998 gebruik van SAP AFS. Het bedrijf werd vorig jaar overgenomen door durfkapitalist Apax Partners, die  besloot meer synergie te creëren door de regio’s samen te voegen onder een wereldwijde organisatie onder de leiding van Tommy Hilfiger Europe. Fred Gehring werd aangsteld als CEO en Ludo Onnink als COO.

 

Positioneren

Gehring legt uit: “In de Verenigde Staten was daarvoor al gekozen voor Microsoft ter ondersteuning van de IT-infrastructuur. Eén van onze grootste prioriteiten was echter inzicht te krijgen in onze wereldwijde activiteiten zodat we ons het beste konden positioneren om onze plannen uit te voeren. Inzicht in prestaties en controle over de processen is noodzakelijk om ons doel te bereiken; het merk Tommy Hilfiger versterken in de Verenigde Staten en tegelijkertijd onze vooraanstaande positie in andere werelddelen verder uitbouwen.”

 

Controle

“SAP AFS is een geïntegreerde oplossing die voorziet in specifieke behoeften van de kleding- en schoenenindustrie. De software biedt deze bedrijven volledige controle over hun toeleverkanalen, van de inkoop van ruwe materialen tot de aflevering van het eindproduct. De oplossing integreert wereldwijde ‘sourcing’, interne en buitenlandse productie, subcontracten en directe verkoopprocessen. Dat biedt bedrijven de mogelijkheid strategieën wereldwijd te implementeren en consistente kwaliteit te garanderen.”

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel