artikel

McGregor implementeert tool voor vraagvoorspelling

Supply chain

McGregor implementeert tool voor vraagvoorspelling
McGregor in Zeist

Projectgegevens Bedrijfsnaam: McGregor   Leverancier/dienstverlener: A3 Forecast Solutions Plaats: Waalwijk   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Retail   Datum ingebruikname: 01-08-2006 Productnaam: A3   Modeketen McGregor heeft een softwarepakket in gebruik genomen waarmee het de klantvraag kan voorspellen en de voorraden kan inplannen. De tool wordt momenteel gebruikt voor de inkopen voor de zomercollectie van 2007. […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: McGregor   Leverancier/dienstverlener: A3 Forecast Solutions
Plaats: Waalwijk  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Retail   Datum ingebruikname: 01-08-2006
Productnaam: A3  

Modeketen McGregor heeft een softwarepakket in gebruik genomen waarmee het de klantvraag kan voorspellen en de voorraden kan inplannen. De tool wordt momenteel gebruikt voor de inkopen voor de zomercollectie van 2007.

McGregor heeft een distributiecentrum in Waalwijk van waaruit het al zijn Europese winkels bevoorraadt. Dit zijn er meer dan 3000. Om te voorspellen hoeveel er van komende collecties op voorraad gelegd moet worden, heeft het bedrijf in juni het softwarepakket A3 van A3 Forecast Solutions geïmplementeerd.

 

Wiskundige voorspeltechnieken

In augustus van dit jaar is het planningspakket in gebruik genomen, en het wordt nu gebruikt voor de planning van de zomercollectie 2007. De modeindustrie wordt gekenmerkt door steeds kortere seizoenen die steeds lastiger zijn te voorspellen. Met slimme software die op basis van wiskundige voorspeltechnieken de toekomstige vraag voorspelt is kan McGregor de out-of-stock minimaliseren zonder dat het met overtollige voorraad blijft zitten.

 

Lees ook: De vraag voorspellen, maar hoe? (mei 2003).

 

Lees ook: Wehkamp verbetert vraagvoorspelling met A3-software (mei 2006).

 

Kijk ook eens in het dossier voorraadbeheer.

 

 

Reageer op dit artikel