artikel

Martens Kunststoffen kiest voor Optimiza van TopLogic

Supply chain

Martens Kunststoffen kiest voor Optimiza van TopLogic
Kunststof

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Martens Kunststoffen   Leverancier/dienstverlener: Toplogic Plaats: Oosterhout   Branche: metaal- & kunststofindustrie   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-01-2007 Productnaam: Optimiza   Martens Kunststoffen heeft gekozen voor het voorraadoptimalisatie systeem Optimiza van TopLogic. De implementatie is in volle gang. Het optimalisatiesysteem moet voeren tot een constant en hoog serviceniveau en voldoende transparantie […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Martens Kunststoffen   Leverancier/dienstverlener: Toplogic
Plaats: Oosterhout  
Branche: metaal- & kunststofindustrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-01-2007
Productnaam: Optimiza  

Martens Kunststoffen heeft gekozen voor het voorraadoptimalisatie systeem Optimiza van TopLogic. De implementatie is in volle gang. Het optimalisatiesysteem moet voeren tot een constant en hoog serviceniveau en voldoende transparantie is in de supply chain. Hiermee kunnen voorraadbeheerders en inkopers effectief sturen.

Het centrale magazijn van Martens in Oosterhout gaat eind januari life. Regionale magazijnen volgen later. Optimiza gaat voor de diverse afzetkanalen besteladviezen uitrekenen om ervoor te zorgen dat ook hier de juiste aantallen op de juiste plek in de keten aanwezig zijn.

 

Toename complexiteit

De complexiteit van de goederenstromen neemt namelijk toe: eigen productie met een bepaalde efficiency en output, een groeiend assortiment inkoopartikelen, rechtstreekse leveringen aan klanten en meerdere voorraadpunten in de keten. Ook heeft Martens te maken met meerdere verschijningsvormen van hetzelfde product. Diverse afzetkanalen hebben hun eigen verpakkingsvorm.

 

Activiteiten

Martens kunststoffen is onderdeel van de koninklijke H.H. Martens & Zn. Het bedrijf is producent van kunststof leidingsystemen en levert in Nederland, Belgie en Frankrijk aan oa. installateurs, bouwbedrijven en de doe-het-zelf-branche.

TopLogic is reseller en implementator van Optimiza in de Benelux. Optimiza optimaliseert voorraden op basis van vraagvoorspelling en leveranciersprestaties. Een slecht presterende leverancier leidt tot hogere veiligheidsvoorraden. Een betrouwbare vraagvoorspelling leidt tot afnemende veiligheidsvoorraden.

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel