artikel

Koel- en vrieshuis breidt ERP uit voor hoogbouwmagazijn

Supply chain

Koel- en vrieshuis breidt ERP uit voor hoogbouwmagazijn
Teun Vermetten van koel- en vrieshuis De Jong

Projectgegevens Bedrijfsnaam: H.J. de Jong   Leverancier/dienstverlener: 0 Plaats: Ridderkerk   Onderleverancier/-dienstverlener: Microsoft Business Solutions Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname: Productnaam: Microsoft Dynamics NAV/ E’WMS   Koel- en vrieshuis H.J. de Jong gaat een nieuw hoogbouwmagazijn in gebruik nemen dat is uitgerust met automatische kranen. Van het bestaande ERP-systeem […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: H.J. de Jong   Leverancier/dienstverlener: 0
Plaats: Ridderkerk   Onderleverancier/-dienstverlener: Microsoft Business Solutions
Branche: logistiek & transport   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Logistiek   Datum ingebruikname:
Productnaam: Microsoft Dynamics NAV/ E’WMS  

Koel- en vrieshuis H.J. de Jong gaat een nieuw hoogbouwmagazijn in gebruik nemen dat is uitgerust met automatische kranen. Van het bestaande ERP-systeem wordt een nieuwe versie ontwikkeld die is toegerust op de nieuwe situatie.

Zoals eerder vermeld op deze site bouwt koel- en vrieshuis H.J. de Jong momenteel een nieuw, volautomatisch hoogbouwmagazijn. Parallel hieraan gaat het bedrijf over op een nieuwe versie van het ERP-pakket Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision). ‘Samen met Qurius zijn we hier allerlei aanvullende functies voor aan het ontwikkelen’, zegt managing director Teun Vermetten.

 

Koppeling met WMS

De Jong heeft meerdere vestigingen in Nederland die allemaal het ERP-pakket NAV als hoofdsysteem gebruiken. Voor het nieuwe hoogbouwmagazijn wordt door de leverancier van het systeem, Qurius, een koppeling gemaakt met het Warehouse Management Systeem dat de automatische kranen gaat aansturen. Dit systeem is afkomstig van automatiseerder Egemin.

 

Bedrijfsspecifieke functionaliteit

Naast de interface wordt het ERP-systeem ook uitgebreid met allerlei andere bedrijfsspecifieke functionaliteit, onder andere voor contractbeheer en dossierbeheer. Vermetten: ‘We hebben met veel externe partijen te maken, zoals transporteurs, klanten uiteraard en andere koel- en vrieshuizen, en niet alles wat we hiervoor nodig hebben zit in de standaard. Wij maken hier nu zelf het aanvullende ontwerp voor dat de mensen van Qurius kunnen bouwen.’

 

Lees ook:

Reageer op dit artikel