artikel

Genap live met Microsoft van Pulse

Supply chain

Genap live met Microsoft van Pulse
Genap

Projectgegevens Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: Pulse Business Solutions Plaats: ’s Heerenberg   Onderleverancier/-dienstverlener: Microsoft Business Solutions Branche: metaal- & kunststofindustrie   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-01-2007 Productnaam:   Genap, producent van kunststoffolies, krijgt een nieuw ERP-pakket met hieraan gekoppeld een productconfigurator. Daarmee wordt voorkomen dat het productieproces vastloopt vanwege onjuist verkochte of verkeerd gedefinieerde […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: Pulse Business Solutions
Plaats: ’s Heerenberg   Onderleverancier/-dienstverlener: Microsoft Business Solutions
Branche: metaal- & kunststofindustrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 01-01-2007
Productnaam:  

Genap, producent van kunststoffolies, krijgt een nieuw ERP-pakket met hieraan gekoppeld een productconfigurator. Daarmee wordt voorkomen dat het productieproces vastloopt vanwege onjuist verkochte of verkeerd gedefinieerde producten.

Genap in ’s Heerenberg levert waterdichte folieproducten voor bijvoorbeeld vijvers of kapconstructies. Verkopers van Genap kunnen met de productconfigurator een product samenstellen op basis van vraag en antwoord. Dit voorkomt fouten. Doordat de configurator is gekoppeld aan het ERP-systeem kan een configuratie direct worden omgezet naar een stuklijst in het ERP-pakket.

 

1 januari live

Na een uitgebreid selectietraject van ERP-systemen heeft Genap gekozen voor het ERP-pakket Microsoft Dynamics AX (voorheen Axapta) in combinatie met de configuratiesoftware van Sofon. Reden om voor ERP-software van Microsoft te kiezen was de reeds aanwezig Microsoft-infrastructuur en het feit dat deze goed is geïntegreerd met Microsoft Office. Automatiseerder Pulse Business Solutions zal de software bij Genap gaan implementeren. Als alles goed gaat, gaat Genap op 1 januari 2007 live. ‘We hebben alle vertrouwen in een intensief, maar succesvol implementatietraject’, zegt Ronald Tiedink, controller bij Genap.

 

Lees ook: Productconfigurator voor Microsoft Navision (december 2005).

 

Reageer op dit artikel