artikel

Bolletje live met Methec

Supply chain

Bolletje live met Methec
Bolletje

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Bolletje   Leverancier/dienstverlener: Actemium Supply Chain Execution Plaats: Almelo   Branche: groothandel food   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname: 01-01-2006 Productnaam:   Beschuitproducent Bolletje schaft een tracking & tracing-systeem voor kwaliteits- en productiviteitsverbetering in productie en logistiek aan. Het nieuwe systeem is gebaseerd op de Metrack Warehouse Suite van Methec en een […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Bolletje   Leverancier/dienstverlener: Actemium Supply Chain Execution
Plaats: Almelo  
Branche: groothandel food   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Groothandel   Datum ingebruikname: 01-01-2006
Productnaam:  

Beschuitproducent Bolletje schaft een tracking & tracing-systeem voor kwaliteits- en productiviteitsverbetering in productie en logistiek aan. Het nieuwe systeem is gebaseerd op de Metrack Warehouse Suite van Methec en een draadloos RF-netwerk.

De kwaliteitsverbeteringen die Bolletje met het systeem wil realiseren zijn: het aantal pickfouten minimaliseren, standaardisatie in registratie (SSCC-labeling), nog beter voldoen aan klantvragen en nauwkeuriger voorraadbeheer. Verder gaat Bolletje de arbeidsproductiviteit verhogen door betere aansturing en beheersing van de magazijnprocessen. Het nieuwe tracking & tracing-systeem wordt door Methec geïmplementeerd in de magazijnen en expedities van de vestigingen Almelo, Heerde en Amsterdam.

 

 

Motivatie

"Onze keuze is op Methec gevallen omdat zij het beste voldoen aan onze eisen en tijdens het selectietraject aantoonden veel kennis en ervaring te hebben", stelt Harry Lentferink, ICT-Manager van Bolletje. "Wij zochten een ‘light’ WMS dat goed te integreren is met het huidige Bolletje Logistiek Informatie Systeem (BLIS) en het toekomstige ERP-systeem van JD Edwards. Methec heeft tijdens een demonstratie en referentiebezoek aangetoond veel ervaring te hebben met dit soort systeemintegraties". De geleverde oplossing bestaat uit: Metrack Warehouse Suite, RFGen middelware, NiceLabel labeling software en Symbol hardware voor de RF infrastructuur en terminals.

 

Bolletje produceert naast beschuit ook houdbare broodsoorten, biscuits, tussendoortjes, (baby)koekjes, zoutjes, kruidnoten en broodbeleg. Methec levert complete oplossingen voor efficiencyverbetering in productie en logistiek door real time identificatie, registratie en communicatie van alle mogelijke proces-gegevens.

 

Lees ook: Tracking & tracing bij kruidenstroom (mei 2006).

Reageer op dit artikel