artikel

Alcoa vult het ERP-Software-Systeem aan met nieuwe planningmodule

Supply chain

Alcoa vult het ERP-Software-Systeem aan met nieuwe planningmodule
Nieuwe planningssoftware zorgt voor betere productieplanning

Projectgegevens Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener: Plaats:   Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 03-01-2007 Productnaam:   Aluminiumproducent Alcoa heeft in de Kofem-fabriek in Hongarije het verouderde ERP-systeem aangevuld met een nieuwe planningmodule. Met de software hoeven veel processen niet meer handmatig te worden uitgevoerd. ‘Onze productiviteit is met tien procent gestegen.’ De […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam:   Leverancier/dienstverlener:
Plaats:  
Branche: overige industrie   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype: Productie   Datum ingebruikname: 03-01-2007
Productnaam:  

Aluminiumproducent Alcoa heeft in de Kofem-fabriek in Hongarije het verouderde ERP-systeem aangevuld met een nieuwe planningmodule. Met de software hoeven veel processen niet meer handmatig te worden uitgevoerd. ‘Onze productiviteit is met tien procent gestegen.’

De productiemanagers in de vestiging in Hongarije moesten voorheen handmatig personeelsplanningen toevoegen. Dit leverde geen betrouwbare resultaten op en zorgde voor slechte prestaties. Ook was er in het oude systeem geen manier om productiviteitstrends en actuele problemen te voorspellen.

 

Productieplan

Quintiq zorgde voor de nieuwe software en implementatiepartner Maul & Partner implementeerde deze in drie maanden bij Alcoa. Met deze software kan de producent zelfs bij individuele projecten een productieplan opstellen. Van alle aanwezige machines wordt vervolgens degene gekozen die het beste past bij het betreffende project. Verder kunnen medewerkers bij Alcoa voortaan een overzicht verkrijgen van de status van projecten en direct wijzigingen doorvoeren.

 

Productiemanager Laszlo Sztankievics is tevreden met de nieuwe software. ‘We hebben onze leadtimes verlaagd, onze leverprestatie verbeterd en de productiviteit is met tien procent gestegen.’

 

Lees ook:

 

Reageer op dit artikel