artikel

Quantore kiest voor B2B-platform van TIE Nederland

Supply chain

Quantore kiest voor B2B-platform van TIE Nederland
B2B-integratie

Projectgegevens Bedrijfsnaam: Quantore   Leverancier/dienstverlener: TIE Nederland Plaats: beuningen   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: Productnaam:   Inkoopvereniging Quantore gaat software voor B2B-integratie inzetten om realtime gegevens uit te wisselen met toeleveranciers en afnemers. De orderafhandeling wordt efficiënter en klanten krijgen straks vanuit één portaal inzicht in voorraden. Voor dit laatste komt er […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: Quantore   Leverancier/dienstverlener: TIE Nederland
Plaats: beuningen  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname:
Productnaam:  

Inkoopvereniging Quantore gaat software voor B2B-integratie inzetten om realtime gegevens uit te wisselen met toeleveranciers en afnemers. De orderafhandeling wordt efficiënter en klanten krijgen straks vanuit één portaal inzicht in voorraden. Voor dit laatste komt er een koppeling met het WMS.

 

‘Deze oplossing tilt onze ketenintegratie op een hoger plan’, vertelt ICT-manager Marc Gijsberts. Het logistieke berichtenverkeer wordt ermee afgehandeld als ook de uitwisseling van productinformatie. ‘Groot voordeel is dat dit realtime gebeurt.’ Andere voordelen die Gijsberts noemt: het bedrijf heeft straks één infrastructuur en mensen kunnen efficiënter worden ingezet.

 

Distributiecentrum in Beuningen

Quantore is een inkoop- en verkoopvereniging op het gebied van kantoorartikelen. In Beuningen heeft het een groot distributiecentrum waar dagelijks zo’n 15.000 orderregels worden verwerkt. Leden zijn kantoorvakhandelsbedrijven voor wie Quantore de inkoop en onder andere de logistiek afhandelt.

 

Specialist in B2B-integratie

De nieuwe oplossing waaraan de systemen van Quantore en zijn ketenpartners zullen worden gekoppeld, wordt geleverd door softwareleverancier TIE. Dit is een van oorsprong Nederlands bedrijf gespecialiseerd in B2B-integratie. Dit jaar worden er enkele pilotprojecten gedaan en dan hoopt Quantore begin 2007 live te gaan.

 

Koppeling tussen ERP-systemen

De zogenaamde “informatiebus” van TIE zorgt ervoor dat de ketenpartners van Quantore straks vanuit één portaal inzicht krijgen in productgegevens en in de logistieke informatie. Gijsberts: ‘Sommige van onze leden willen een automatische koppeling tussen hun ERP-systeem en dat van ons. Dat kan hiermee straks ook.’

 

Uitrol nieuw WMS

Het ERP-pakket waar Quantore mee werkt is Bridge 400 van leverancier E-buzz. Daarnaast rolt het bedrijf momenteel een nieuw WMS-pakket uit, namelijk Locus WMS van leverancier Centric. Om leden inzicht te geven in de locatie van voorraden, bij Quantore of bij toeleveranciers, zal ook dit  WMS-systeem worden gekoppeld aan het nieuwe B2B-platform.

 

Lees ook: Wat is Enterprise Application Integration? (vraagbaak)

 

Lees ook: Analyse van het bedrijf TIE Holding (december 2005).

Reageer op dit artikel