artikel

King Nederland live met ERP/ WMS-software van Ultimate Software

Supply chain

King Nederland live met ERP/ WMS-software van Ultimate Software
King krijgt een nieuw WMS

Projectgegevens Bedrijfsnaam: King Nederland   Leverancier/dienstverlener: Ultimate Software Plaats: Tiel   Branche:   Bedrijfsgrootte: Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: 01-11-2006 Productnaam:   King heeft tegelijkertijd een nieuw ERP- en WMS-pakket aangeschaft. De software wordt gebruikt om onder meer het dc van 9000 vierkante meter in Tiel aan te sturen. Het bedrijf hoopt dankzij de nieuwe software […]

Projectgegevens
Bedrijfsnaam: King Nederland   Leverancier/dienstverlener: Ultimate Software
Plaats: Tiel  
Branche:   Bedrijfsgrootte:
Bedrijfstype:   Datum ingebruikname: 01-11-2006
Productnaam:  

King heeft tegelijkertijd een nieuw ERP- en WMS-pakket aangeschaft. De software wordt gebruikt om onder meer het dc van 9000 vierkante meter in Tiel aan te sturen. Het bedrijf hoopt dankzij de nieuwe software aan de strenge eisen in de levensmiddelenindustrie te voldoen.

De nieuwe software van King bestaat uit het ERP-pakket Dynamics AX van Microsoft Business Solutions met de WMS-module Supply Chain Execution van Manhattan Associates. De implementatie wordt verricht door Ultimate Software, partner van Microsoft. De voorbereidingen zijn al bezig, maar de echte implementatie start pas half november. Dan heeft Microsoft versie 4.0 van Dynamics AX, voorheen Axapta, op de markt gebracht. “Wij beginnen dus meteen met de nieuwste versie”, zegt Jan Raben van King.

 


Traceerbaarheid

King is leverancier van facilitaire gebruiksgoederen voor de zakelijke markt. In het assortiment bevinden zich disposables, maar ook levensmiddelen en schoonmaakproducten. “De eisen in de levensmiddelenindustrie zijn door de General Food Law aangescherpt, met name wat betreft traceerbaarheid. Als King hebben wij een verantwoordelijkheid op dat gebied”, geeft Raben als één van de redenen voor de aanschaf van de nieuwe software.

 

Concurrerend blijven

Een andere reden is dat het huidige systeem, een AS400-pakket, verouderd was. Het systeem was vooral registratief van aard en bevatte veel maatwerk. “We willen meegaan met onze tijd en concurrerend blijven”, aldus Raben. “Met het nieuwe systeem moet de uitlevergraad omhoog gaan, hoewel die al vrij hoog is. Ook het voorraadbeheer kan worden verbeterd. Ons huidige systeem genereert besteladviezen op basis van parameters. Straks hebben we een meer ‘sophisticated’ oplossing, waarbij ook rekening wordt gehouden met de toekomstige vraag.”

 

Ketenintegratie

King heeft de softwarepakketten ook aangeschaft met het oog op de toekomst. “De software bevat ook supply chain-oplossingen. Die worden niet meegenomen in deze implementatie, maar die zullen in de toekomst ongetwijfeld aan bod komen. We zullen met ketenintegratie aan de slag moeten, zowel met onze leveranciers als met onze afnemers”, stelt Raben.

 

Primeur

King is de eerste officiële klant in Europa volgens het ‘industry builder initiative’ van Microsoft. Dit is een initiatief van Microsoft waarbij andere softwareleveranciers zijn uitgenodigd om voor bepaalde branches een aanvullende oplossing op het ERP-pakket Dynamics AX te leveren. Op het gebied van magazijnbeheer is Manhattan Associates de partner.

 

Gecertificeerd

De WMS-module add-on Supply Chain Execution van Manhattan is volledig geïntegreerd met Dynamics AX. In Nederland is Microsoft-partner Ultimate Software als enige gecertificeerd om Supply Chain Execution te verkopen en te implementeren. Ultimate Software richt zich met deze oplossing onder andere op bedrijven met complexere logistieke processen. Daarnaast is Ultimate Software al een aantal jaren specialist op dit terrein, ook met de standaard WMS functionaliteit van Dynamics AX.

 

Lees ook: Axapta geschikt voor General Food Law (januari 2004)

Reageer op dit artikel